Citat:
În prealabil postat de sophia
Cristina 2012 - tu esti medic?
|
Nu sunt medic, dar activez intr-un domeniu in care trebuie sa cunoasc foarte multe despre fertiltate...
Citat:
Sau ai facut vreun tratament hormonal?
|
EUUUU?!?!? As incerca orice regim, orice tratament naturist, orice, inainte sa bag hormoni in mine.
Citat:
Eu am explicat actiunea pilulei anticonceptionale ca un laic.
|
Scuze, eu am explicat in primul meu mesaj ca un laic, tu, sa nu te superi, dar ai explicat ca un laic nestiutor.
Citat:
Am spus ca pastilele nu suprima menstruatia si asa este. N-am spus in schimb ce fel de menstruatie ai atunci, dar o ai si asta este important. Este acelasi fel de menstruatie pe care il poti avea oricand nu ai ovulatie.
|
De retinut!
Nu orice sangerare din vagin este menstruatie!!! Multe sangerari pot fi patologice (adica se datoreaza unei boli) sau pot fi chiar sangerari de ovulatie!!!
Spre exemplu, in premenopauza femeile au sangerari care nu sunt menstruatii.
Menstruatia este sangerarea care are loc dupa ce in organismul feminin s-a incheiat un proces ovulator, adica au aparut modificari specifice fazei foliculinice (cand se matureaza foliculii ovarieni), apoi apar modificarile specifice fazei luteale (cand organismul se pregateste de nidatie). Practic trebuie sa avem o crestere de temperatura care sa formeze pe grafic un paltou inalt, sa se inchida si sa se intareasca colul uterin si mucusul cervical sa devina gros si eventual sa dispara. Aceste modificari apar si daca ovulatia nu a avut loc, iar sangerarea care urmeaza este menstruatie. Daca temperatura nu creste (fireste ca nu apar nici celelate modificari), nu avem platou inalt de temperatura si daca apre vreo sangerare aceasta nu este menstruatie... cel mai adesea este o sangerare intermediara (ori sangere de ovulatie, ori altceva, un fel de spooting, sau ceva patologic).
Citat:
O femeie nu are ovulatie in fiecare luna, chiar daca are menstruatie. Stii asta?
|

Chiar stiu... E domeniul meu de activitate
Citat:
Pilula anticonceptionala opreste doar ovulatia, deci ovarul nu mai functioneaza complet si atunci nu mai produce chisturi.
|
Ai dreptate, doar ca, daca citeai macar cu atentie ceea ce am scris, ai fi retinut ca acesta este doar unul dintre mecanismele contraceptive prin care actioneaza pilula. Problema este ca uneori se mai produce ovulatia chiar cu pilule, acel procent mic de esec, intre (0,2% si 0,9% in cazul folosirii corecte a pilulei), de unde crezi ca vine? Sau crezi ca se poate concepe in lipsa ovulatiei?
Citat:
N-am spus ce fel de hormoni iau sportivele sau alte femei care vor sa-si suprime menstruatia. Exista un anumit amestec si o anumita doza.
|
Aiurea, intelege ca suprimarea menstrei se obtine cu orice fel de pilula combinata existenta pe piata astazi, e de ajuns sa nu faci pauza de 7 zile, ci sa treci direct la folia urmatoare.
Citat:
Exista de ex. injectia lunara mi se pare, sau asa ceva.
|
Aici este vorba despre Depoprovera, o injectie care contine numai progesteron si se face lunar. Nu stiu daca este metoda de electie in cazul sportivelor, pentru ca are cel putin doua neajunsuri mari in cazul lor: produce sangerari neregulate, deci schimba doar un tip de sangerare regulat, cu altul neregulat

si produc crestere in greutate mai accentuata decat pilulele combinate.