View Single Post
Vechi 18.07.2009, 20:18:47
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Cristina 2012 - tu esti medic? Sau ai facut vreun tratament hormonal?

Eu am explicat actiunea pilulei anticonceptionale ca un laic. Exact mecanimsul nu-l cunosc pentru ca nu sunt medic.
Am spus ca pastilele nu suprima menstruatia si asa este. N-am spus in schimb ce fel de menstruatie ai atunci, dar o ai si asta este important. Este acelasi fel de menstruatie pe care il poti avea oricand nu ai ovulatie.
O femeie nu are ovulatie in fiecare luna, chiar daca are menstruatie. Stii asta?
Pilula anticonceptionala opreste doar ovulatia, deci ovarul nu mai functioneaza complet si atunci nu mai produce chisturi.
N-am spus ce fel de hormoni iau sportivele sau alte femei care vor sa-si suprime menstruatia. Exista un anumit amestec si o anumita doza. Exista de ex. injectia lunara mi se pare, sau asa ceva.

In legatura cu femeile cu PCO si sarcina, te contrazic. Depinde de severitatea bolii. Unele se vindeca dupa luni sau 1-2 ani de tratament cu anticonceptionale si pot ramane, daca ciclul se regleaza si in rest functioneaza normal glandele.
Alte femei cu PCO nu pot ramane insarcinate pe cale naturala.
Pilulele anticonceptionale le ajuta, dar nu reprezinta tratamentul complet. PCO este o boala complexa. In unele cazuri poate apare intoleranta la insulina si pentru asta se administreaza metformin.
Nu stiu, nu sunt medic.
Prietena ta a avut probabil o forma usoara, care s-a rezolvat cum spuneam mai sus.
La altele nu este asa din pacate si mai trebuie si alte medicamente.
Si daca se vindeca definitiv este alta intrebare. De aceea nu se pot da garantii asupra fertilitatii, chiar daca ai ciclul regulat dupa tratament.

La femeile sanatoase care iau anticonceptionale doar ca sa nu ramana insarcinate, este asa cum spui tu si pot ramane dupa oprirea tratamentului f. repede.
Dar femeile cu PCO nu raman. Nu stiu nici pe cale artificiala cum este.
Exista cazuri in care ovarele sunt atat de incarcate de microchisturi incat nu pot functiona si este nevoie chiar de operatie.

PCO este un dezechilibru hormonal.
Reply With Quote