Subiect: Distractia
View Single Post
Vechi 18.07.2009, 00:24:33
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Daca ar trebuie sa ne mortificam de aci ar rezulta ca sau firea noastra e rea sau ca Sfantul Botez nu a avut putere sau ca voia noastra nu poate sa fie vindecata si alte rataciri de acestea.
Dimpotriva la crestini ortodocsi se tine post nu considerand mancarea necurata ci dimpotriva considerand mancarea foarte buna da considerandu-ne pe noi nevrednici de aceasta binecuvantare a lui Dumnezeu.
La fel cu toate celalte binecuvantari ale lui Dumnezeu.
Crestin ortodoxia sustine vindecarea sufletului iar nu mortificarea.
A zice ca trebuie sa omori vointa proprie inseamna ca propria noastra vointa care vine de la minte e rea.
Dimpotriva vointa se poate vindeca si tocmai asta s-a aratat la Sfantul Sinod Ecumenic al VI-lea ca Dumnezeul nostru Iisus Hristos a avut vointa.Nu personala ci naturala.Dar noi fiind oameni avem vointa personala care nu e deloc rea ci e foarte buna.
Sfantul Grigorie Palama a aratat ca nu trebuie sa mortifici nimic ci dimpotriva puterile sufletesti si simturile sunt bune toate si trebuie indreptate spre lucrarea celor bune.

Sfatul meu e sa nu mai discutati in contradictie cu Traditie ca el stie mai bine ca toti de aci de pe forum orice.
Mihailt, foarte mult mi-a placut argumentul tau!! Uite ca nu ma gandisem la aspectul asta.
da, in ortodoxie se vorbeste de vindecare, nu de mortificare.

Ei, toti avem impresia ca stim mai bine ca altii. Traditie are si idei foarte bune dupa parerea mea.