Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 16.07.2009, 23:18:45
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

@Anna: ai dreptate in ceea ce afirmi, insa acest caz erosul dezbatut pe acest topic nueste acelasi cu cel din textele prezentate de tine. Vorbesti de Eros si Agape, iar pe topic se vorbeste de erotism/erotic si sex. Comentariul meu se referea la cele din urma, nu la primele. ca sa-mi argumentez punctul de vedere, ca nu-l poti iubi erotic pe Isus, ma gandesc la monahism, care este apogeul dragostei fata de Isus, fara componenta erotica in sensul de pe topic (nu in sensul din textele citate).

@Fanni71 & Laurentiu: Daca ne gandim la faptul ca Dumnezeu a creat omul dupa chipul si asemanarea sa, am putea afirma ca iubirea omului ar trebui sa fie dupa chipul si asemanarea iubirii lui Dumnezeu, iar iubirea lui Dumnezeu nu este un trunchi cu mai multe ramificatii, ci doar un trunchi. Inclin sa cred ca de fapt vorbim de nivele diferite pe acelasi trunchi, in cazul omului, si nu de ramificatii. "Animalitatea" sau formele pervertite ar reprezenta in opinia mea nivele inferioare pe acelasi trunchi, fata de dragostea erotica (in sensul de pe topic, nu in cel din textele citate), peste care ar mai exista si alte nivele, cum ar fi si dragostea de Dumnezeu - nivelul cel mai inalt.