Frate draga, te impiedici in detalii si, cum este o expresie foarte sugestiva la romani, nu vezi padurea de copaci. Sfanta Scriptura se citeste in cheia pe care insusi Dumnezeu Cuvantul ne-a dat-o: Noua Lege vine sa
implineasca Vechea Lege. Nu zice ca vine sa o inlocuiasca, nici ca o adaugire, ci ne-a fost data ca o noua treapta spirituala (una superioara, evident). In acest spirit nu pot fi valabile simultan si nici succesiv ambele situatii:
si dinte pentru dinte si intoarce si obrazul celalalt. Dupa logica ta, draga frate, ar trebui sa le iau in considerare pe amandoua. Ceaa ce este, la fel de evident, FALS.
Pe de alta parte, asa cum am mai scris in postarea anterioara, Dumnezeu certifica Biserica Ortodoxa ca fiind Adevarata prin toate darurile care se revarsa aici (NU SI LA SECTE SAU ALTE CULTE ASA-ZIS CRESTINE): Sfintele Taine, Sfintele Moaste.
[SIZE=5]Am sa scriu si de 1000 de ori daca este nevoie, pana se va intelege ca Dumnezeu a randuit ca numai crestinii ortodocsi si cei catolici sa aiba moaste ca o validare indubitabila a modelului de viata pe care trebuie sa-l urmam si ca o confirmare ca sunt Sfinti in Cer. PAI, DACA ACESTI SFINTI, REPET, RANDUITI DE DUMNEZEU, AU TINUT DUMINICA, SI NU SAMBATA, CA ZI LIBERA, CA ZI INCHINATA DOMNULUI SI DACA DUMNEZEU NE-A CERTIFICAT PRIN MOASTELE LOR CA ASA E BINE, cum as putea sa vin eu, pacatosul, nevrednicul si sa ma incapatanez, cu Sfanta Scriptura in mana, sa spun: Nu are dreptate Dumnezeu, ca uite ce scrie in Vechiul Testament....!!!???[/SIZE]
Dragii mei Sfata Scriptura se citeste si se aprofundeaza impreuna cu scrierile Sfintilor Parinti. Altfel, iata in ce fundaturi intram. Mai simplu, de ce nu lasati pe Profesor sa va predea lectia?
Foarte frumos si clar explica IPS Bartolomeu Anania cele ce am incercat eu sa spun mai sus in predica tinuta de Sarbatoarea Sfintilor Petru si Pavel. Ascultati pana la capat predica, cu inima deschisa, si lesne veti intelege. Linkul este:
http://www.crestinortodox.ro/i-p-s-b...petru-si-pavel
Cu tot dragul,
Doamne-ajuta!