Citat:
În prealabil postat de georgepacuraru
Nu stim noi ce pofteste Dumnezeu sa faca cu sufletele noastre cat traim pe acest pamant dar sa nu vrei sa faci copiii cand DUmnezeu a zis sa crestem si sa ne inmultim e o jignire pentru Cuvantul lui Dumnezeu. Iar eu daca n-as putea face copiii mas simti blestemat si m-as duce la duhovnic si as face canoane, as spera pana in ultima clipa ca DUmnezeu imi va darui un copil care sa-mi fie ca lumina ochilor din cap. M-as ruga pentru iertarea pacatelor mele si a parintilor bunicilor si strabunicilor mei.
|
George, nu este acelasi lucru sa poti sa ai copii si sa nu vrei (desi si aici ar putea exista motive intemeiate: boli genetice sau mintale in familie, sanatate, etc, nu numai egoismul) si sa vrei dar sa nu poti.
Este intotdeauna bine sa te rogi pentru pacatele tale si ale stramosilor.
Dar sunt de acord cu Costel, nu cred ca se poate vorbi de blestem.
Dar calugarii, atunci? Ca ei aleg sa nu aiba copii, sa nu aiba o viata de familie, si numai blestemati nu sunt!
In VT exista ideea asta pentru ca era important sa se inmulteasca poporul ales, si sa se nasca Mesia. Exista ideea asta in lume ca sa 'se pastreze neamul'. Dar in crestinism, nu!
Dumnezeu trimite alte binecuvantari celor fara copii.