Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
"Casatoria este sfanta daca este implinita asa cum spune Cuvantul, daca sotul si sotia se supun lui Dumnezeu si daca isi chivernisesc viata conjugala "cu inima curata intru adeverirea credintei, curatindu-si inimile de orice cuget rau, spaland trupul cu apa curata si tinand martuisirea nadejdii pentru ca este credincios Cel ce a fagaduit". (Evrei 10, 22-23)
oare nu e suficient de clar? Oare cati au casatoia sfanta, pentru ca au implinit cum spune Cuvantul? Aproape nimeni!
Fani, nu e cazul sa smintesit cu afirmatiile tale. Te rog. Si asa suntem departe de ceea ce asteapta Dumnezeu de la noi.
|
Cu ce afirmatie am smintit? Eu am impresia ca te cam repezi cu interpretarile.
Vad in tonul ultimelor tale postari multa suparare, de unde aceasta? Suntem pe forum sa discutam, nu sa ne suparam.
Sigur ca vorbeam si eu de un ideal. Casatoria crestina asa cum o descriam eu si asa cum o descriu autorii citati, este stadiul final catre care trebuie sa tindem, daca suntem crestini. Suntem toti pe drum.
Sigur, cati au casatoria sfanta in sensul de desavarsita? Nu stim (sunt sfintii casatoriti cunoscuti, dar poate sunt mult mai multi decat stim, pentru ca viata conjugala se petrece in taina, nu sunt publice toate manifestarile sfinteniei ei), insa cati calugari au o feciorie sfanta? Si ei sunt pe drum, iti va spune oricare dintre asta.