Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 11.07.2009, 19:51:07
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Casatoriti pentru eternitate, dar cu posibilitatea de a divorta... Dar in caz de vaduvie?
Nu mai vin cu citate din Epistole, caci Sf. Apostol Pavel are obiceiul de a-si spune parerea "personala"...

Si precum zice Anna, cand vom invia nu vom mai fi nici barbati, nici femei.
Anca, sa stii ca aici arati ca nu vrei sa recunosti cand nu ai dreptate. recunoaste ca totusi aici ai inteles ceva gresit, sau esti inca pe cale de a invata. Nu e nici o rusine, toti mai avem de invatat. Si eu, bineinteles.
Deschide orice catehism ortodox si o sa gasesti ce am spus eu.
Uite-te de ex. pt casatorie in cartea parintelui Vasile Gavrila, Cununia, viata intr imparatie. (daca o ai, vezi daca nu este pe scribd, este o carte foarte buna, si este lucrarea lui de doctorat, foarte documentata)

Faptul ca ne putem recasatori (chiar dupa divort) vine din 'iconomie'. La catolici te poti recasatri dupa vaduvie si de 10 ori, la noi tot numai de trei ori ca si dupa divort, si nu se recomanda (de la sfantul Pavel citire) dar se lasa 'pentru slabiciunea omului' (din iconomie, adica).
Poti sa vii cu ce citate vrei. Dar sa le analizezi ortodox, si daca nu sa spui ca e parerea ta.
Cand vom invia nu se stie cum va fi, probabil cum spune anna si cris, nu va mai fi acelasi fel de relatie, insa ceva va ramanea, altfel nu s-ar spune ca suntem casatoriti pentru vesnicie.