Citat:
În prealabil postat de ilieilie
sunt ortodox convins si mai am de invatat .Ma intreb ;daca ortodxia nu cumva intra in contradictie cu Sfanta Scriptura care spune ''sa nu spui nimanui ava (adica tata )decat Mie'' si as mai avea deintrebat ''-Poate sa-L ingradeasca cineva pe DUMNEZEU ?,spunand eu sunt ortodox ,tu esti.....(de alta confesiune .eu o sa intru mai intai in Rai!) cand Domnul IIsus ia spus celui cea crezut in EL ;''-Azi vei fi cu mine in rai!''Spunea cineva ca religiile ii dezbina pe oameni credinta ii uneste dati-mi voie sa-l cred sper ca intrebarile mele sa nu fie impertinente si chiar sap-mi raspunda cineva la ele va multumesc
|
Ortodoxia nu are cum sa intre in contradictie cu Scriptura, pt ca Scriptura sta la baza ortodoxiei alaturi de Sf Traditie. Ni se pare ca intra in contradictie pt ca incercam sa intelegem multe lucruri cu mintea si nu cu inima si sufletul, asa cum spunea cineva mai sus. ORTODOXIA NU SE EXPLICA, SE TRAIESTE, SE SIMTE IN INIMA SI IN SUFLET! De aceea ajungem la multe rataciri pt ca incercam cu mintea noastra intinata sa intelegem multe lucruri care ni le pot explica doar preotii. Am mai spus-o si o repet. Un copil ca sa invete carte, mai intai merge la gradinita, apoi la scoala primara, la gimnaziu, la liceu, si apoi la facultate, si daca mai doreste, master, doctorat si restul. Deci trebuie sa-l invete cineva. Daca ar incerca de unul singur sa invete, n-ar invata nimic. Ar spune numai prostii. Ca sa stii matematica trebuie sa te invete cineva materia asta. Nu ai cum s-o inveti singur. Asa si in cazul Sf Scripturi. Este exact acelasi lucru. Deci sa nu mai umflam in pene si sa spunem ca putem noi de unii singuri sa pricepem Scriptura, pt ca atunci suntem vrednici de plans. Numai bine si Doamne ajuta!