Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Cu alte cuvinte...Vrem si noi sa intram cu voi ramanii in UE insa Base nu vrea sa ne ia deoarece biletul de transport in COMUN este MUULT prea scump
|
Eu vorbeam chiar de limba romana, careia Moldova i-a inchinat Imnul tarii: un lucru remarcabil, spre deosebire de intrarea in UE, care e poate necesar, dar nu demn de a fi idealizat.
Dealtfel unele tari deja isi pun problema iesirii din UE; dar nimeni nu-si paraseste limba materna, decat poate fortat de imprejurari. Cea mai buna dovada, Moldova, care a avut ca limba oficiala limba rusa si cu toate astea toti vorbesc romaneste, chiar daca putin arhaic si cu accent. Intr-un fel moldovenii sunt mai romani decat romanii...
Unii dintre romani isi uita originea si cand ajung pe alte taramuri, uita limba materna sau nu-i invata pe copiii lor sa o vorbeasca.
Ma bucur de nepotelul meu, care la 1an si 3 luni spune "cecece" cand imi intinde o carte si "apa" cand îi e sete. I-am facut si arborele genealogic, pentru a sti cand va fi mare cine ii sunt stramosii. M-ar durea sa mearga in Romania ca intr-o tara straina.