Cristina2012 - f.frumos ai scris.
O iau in alta (aleatoare) ordine cu raspunsurile:
1. pentru noi nu conteaza frumusetea trupeasca ci aceea interioara, dar asta vine cu maturitatea si experientele vietii. La un moment dat stii precis ce ai nevoie, in mod f.realist, in functie de ceea ce ai avut sau nu in viata.
De aceea tinerii mai rasfatati care primesc multe, isi gasesc mai greu perechea potrivita.
2. arta este mai ciudata si cam abstracta - din urat poate face frumos, dar si...invers. Sa nu ne incredem in ea.
3. in viata/casnicie nu putem fi numai mire si mireasa, caci apar atatea probleme si necazuri. Si astea unesc sau despart, si astea lucreaza o relatie intre doi oameni (sau mai multi, cand sunt si copii) si o modeleaza.
4. mai pe romaneste ce spui tu acolo s-ar traduce in: se mai intampla si minuni. Si eu cred asta, dar din luptele vietii mai tragi si niste invataturi si de multe ori doresti sa le spui si altora:
- exista lucruri pe care oamenii trebuie sa le stie si sa le discute inainte de casatorie, pentru ca dupa aceea ori te desparti, ori iti porti suferinta si neimplinirea in suflet pana la moarte si in amebele cazuri este mai rau. Inainte de casatorie se mai pot rezolva niste lucruri, cu cat mai devreme, cu atat mai bine.
Din pacate omul a fost lasat asa: barbatii pot face copii pana la adanci batranete, femeile numai pana la o varsta (pe cale naturala, pe alte cai se mai poate, dar si acolo sunt niste limite si costuri si riscuri).
Si atunci: daca abia pe la 30, 35 ani incolo iti gasesti perechea si pana te mai mariti si mai "lucrezi" cu sotul, timpul trece si daca afli candva ca nu merge (pe cale naturala), nu prea mai ai nici timp si nici alternative.
Si la adoptie sunt limite de varsta si alte conditii severe.
De aceea spun ca este bine sa se stie mai devreme, si unele lucruri se stiu de fiecare inainte de casatorie (anumite diagnostice, sau probleme) si atunci consider ca este mai cinstit pentru amandoi sa stie dinainte: uite eu poate nu pot face copii, sau nu vreau sa am copii, sau avem boli genertice, sau traume din trecut care pot avea efecte toata viata. Poate se va lua o decizie care sa-i faca pe fiecare mai fericit in viata (de ex. alt partener, sau incepem mai devreme alte alternative, sau alte decizii mai potrivite).
In orice caz in cansicie sunt doi si amandoi trebuie sa stie si sa poata sa accepte sau nu de comun acord niste lucruri.
|