View Single Post
Vechi 10.07.2009, 17:05:45
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit Vorbim de lucruri diferite

Cred ca vorbim de lucruri diferite. Eu nu va contrazic in ceea ce spuneti despre credinta si Hristos, dar eu prin menire, adica prin rostul cuiva inteleg altceva.
Omul nu a fost creat ca sa se mantuiasca, pentru ca asa cum spuneti voi si Scripturile, a fost creat perfect. Ulterior a fost ispitit si a facut o prostie si urmarea acesteia a fost pedeapsa.
Pentru aceasta pedeapsa trebuie sa se mantuiasca omul si nu pentru ca a fost facut.
Adica difera ordinea cauza-efect.
Intrebarea mea initiala se refera la scopul creeri omului, lasand la o parte ce s-a intamplat dupa aceea.
Unii din voi au raspuns asa:
- ca sa aibe cine sa ocupe si sa administreze pamantul si/sau alte planete
- ca sa fie acolo in Rai cu Dumnezeu
- eu as adauga - poate pentru a fi viata
Ce sa faca omul pe pamant?
Sa aibe grija de el si sa traiasca asa cum vrea Dumnezeu. Mai multe nu stim.
Noi ne nastem, traim si murim. Altceva nu mai putem face.
Atentie: credinta si mantuirea se incadreaza pentru mine la "traim". Traim si trebuie sa fim mai buni si asta inseamna pentru mine a ne mantui. Simplu.
In scriptura spune ca necazurile omului si suferinta lui (boli, rautati, calamitati) au aparut din acea cutie, ca urmare a neascultarii si mancarii fructului oprit. Ca erau ele dinainte acolo sau doar in momentul in care a fost pedepsit omul, nu stim noi.
Iar nu stim ce ar fi fost daca omul ar fi ascultat. Ar mai fi fost relele? La ce bun?
Omul a fost pedepsit si trebuie sa sufere. Pana cand, cand va fi iertat, iar nu stim. Ca trebuie sa fie si iertare.
Stim numai ca mor de-a valma oameni buni si rai, vinovati si nevinovati, prunci si batrani.
Mai stim ca omul continua in greseala si rautati si nu reuseste sa scape.
Cine si unde se duce, in Rai sau in Iad stie numai Dumnezeu la judecata sa.
Nu sunt aici sa-l judec sau sa-l critic pe Dumnezeu, ci doar imi pun intrebari.
Eu am probleme cu V.T, pentru ca el resprezinta ceva trecut, care a fost schimbat prin legea noua (N.T). O parte am citit (din Geneza). M-am oprit cand a inceput seria de nume si arbore genealogice pe care n-am putut s-o mai urmaresc (deci cam dupa Noe).
Si cred ca nu trebuie sa amestecam aici credinta cu istoria omenirii. Poti fi credincios si daca iti pui intrebari legate de menirea omului, a Tatalui si a Fiului.
Mi-as fi dorit sa le discutam fara citate din scripturi, ci numai din ceea ce am inteles si gandim noi ca oameni.
Reply With Quote