View Single Post
Vechi 10.07.2009, 16:01:36
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Litanu Vezi mesajul
Sfanta Scriptura nu se refera la botezul adultilor sau la botezul copiilor. Se refera, pur si simplu, la botez.

Fiecare este dator sa cerceteze, sa cugete si apoi sa-si urmeze credinta. "Tot ce nu este facut din incredintare este pacat".
Nu stiu daca aceasta este ordinea fireasca: cerceteaza, cugeta, crede..

Citat:
"Te semeresti, te rogi si Duhul Sfant vine la tine". Si eu ma smeresc si ma rog, iar Duhul Sfant ma indeamna sa cercetez Cuvantul lui Dumnezeu si sa cred ca invataturile din acest Sfanta Scriptura sunt de la Dumnezeu (vezi semnatura mea).

Pe tine ce te indeamna duhul? Sa dispretuiesti invatatura
Bravo, Litanu.
Eu cred ca nu sunt destul de smerita sa aud glasul Sf. Duh.. Intai ar trebui sa linistesc gandurile lumesti.
Nu dispretuiesc invatatura, nicidecum. O dispretuiesc pe cea lumeasca. Invatatura Bisericii este foarte importanta pentru mine!

Dar exercitiul "intelectual" cu Biblia in fata este steril, daca nu accepti ca mintea umana nu poate patrunde intelesul scripturii fara ajutorul harului.
Trebuie sa recunosti ca a contesta invataturile sf. parinti iti hraneste orgoliul, iti da "dovada" ca esti luminat direct de la "sursa", iti creste "parerea de sine".
Idolul este orgoliul!
Eu nu stiu mai multe decat sf. parinti si nu vreau sa pun parerile mele deasupa invataturii Bisericii, deoarece acesta este un pacat impotriva Duhului Sfant (despre care scrie ca nu se iarta).
Reply With Quote