View Single Post
Vechi 10.07.2009, 12:01:49
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Menirea omului este sa se mantuiasca?
Nu cred.
De ce nu crezi? Explica te rog.
Citat:
Menirea inseamna pentru mine, pentru ca fost facut sa existe.
Trebuie sa ne mantuim pentru ca existam si nu suntem perfecti, si nu invers.
Ai un televizor? Crezi ca acesta a fost facut doar sa existe sau sa transmita pe ecran filme, emisiuni etc? Dumnezeu spune foarte clar in Biblie (din memorie):
Citat:
Iar pomul care nu da roade se va taia si se va da in foc
Deci este clar ca trebuie sa facem ceva. Ce? Sa canalizam Harul lui Dumnezeu aici pe pamant! Simplu.

Citat:
Omului i s-a dat o viata pe pamant.
Dar ce anume trebuie sa faca el cu aceasta viata, era intrebarea mea?
Citat:
Sa aibe grija de planeta, sa se inmulteasca, sa conduca animalele (sau poate ele pe el), sa se inmulteasca?
Inmultirea face parte din partea aia placuta a existentei noastre pe pamant. Intradevar omul a fost lasat stapan peste acest pamant.

Citat:
Se omoare unul pe altul?
Raspuns:
Citat:
10. si a zis Domnul: “Ce ai facut? Glasul sangelui fratelui tau striga catre Mine din pamant.
11. Si acum esti blestemat de pamantul care si-a deschis gura sa, ca sa primeasca sangele fratelui tau din mana ta.
Citat:
E facut sa duca o viata normala? Este religia o menire a omului? I-a fost data poate numai ca ajutor in viata?
Prin credinta in Dumnezeu si prin ascultare se poate inversa ce s-a facut la caderea din Rai. Adica se poate apropia inapoi de Dumnezeu si mantui, astfel reintregindu-se Imparatia inapoi.

Am impresia ca tu doar iti pui intrebari dar nu prea citesti mai nimic. In felul asta sigur vei ajunge inselata de duhuri si vei cadea mai rau decat inainte sa-ti pui aceste intrebari. "Studiati Scriptura" spune Ap. Pavel. Numai studiind vei putea sa avansezi. Poti lua multe de aici de pe forum, s-au scris multe lucruri interesante. De pe forum e mai usor sa studiezi in sensul ca se pune o anumita intrebare si poti vedea raspunsurile deja "mestecate" de altii mai cu experienta. Pe de alta parte o greseala la inceput e sa te bagi pe lucruri mult prea complexe. Sunt anumite lucruri in Biblie pe care le inteleg monahi cuviosi si dupa 20 de ani de studiu si rugaciune! Si nu ca ar fi prosti ci pur si simplu sunt lucruri care aparent sunt clare dar de fapt au intelesuri ascunse. E bine sa vii tot timpul cand ai neintelegeri aici pe forum.