Citat:
În prealabil postat de sophia
Pentru ce a fost creat?
|
Ca mai toti crestinii m-am gandit si eu de multe ori la aceste intrebari.
Acest tip de intrebari in general mi se pare ca provin dintr-o neascultare, o mancarime dar care pe de alta parte probabil sunt naturale si normale sa existe. Ca de fiecare data cand Dumnezeu ne da ceva bun exista si ceva poate mai negativ in legatura cu acel dar. Asa este si acest dar al curiozitatii, dorintei de a sti care aduce dupa sine si neascultare pentru ca ne bagam in lucruri care nu le putem cuprinde cu mintea noastra. Probabil ca la baza lui acest dar nu continea nimic negativ dar a avut grija vrajmasul sa bage si ceva rau, incat sa nu mai fie acel lucru dupa modelul creatiei.
Eu am o teorie care probabil nu este adevarata dar daca vrei explicatii de la oameni despre taine Dumnezeiesti, ia d'aci

:
[COLOR=blue]Disclaimer: urmatoarea teorie este a mea proprie izvorata din propria mea nestiinta si ignoranta! Nu o luati de buna! Este prezentata doar pentru a zgindari neuroni obositi![/COLOR]

S-a stabilit ca omul are puterea de a altera realitatea cu puterea gandului. Acest lucru este clar spus si in Scriptura:
Citat:
6. Iar Domnul a zis: De ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice acestui sicomor: Dezradacineaza-te si te sadeste in mare, si va va asculta.
|
S-a observat ca si daca ai doaua plante in doua incaperi diferite si te duci si strigi ocara la una din ele si o lauzi pe cealalta, dupa o perioada cea care a primit doar emotii negative va fi cel putin mai plapanda, bolnava, daca nu chiar moarta. Cea laudata va fi foarte plina de viata si frumoasa. Exemple sunt foarte multe.
Universul nostru si noi suntem toti ENERGIE. Pixul care-l tii in mana daca ai putea sa-i desfaci atomii ar genera suficienta energie pt un oras ca Bucurestiul pt cateva zile. Diferenta dintre noi si restul creatiei este ca noi putem CREA energie. Aici (cred eu) ca se aplica si explica acel "Sa-l cream pe om dupa chipul si asemanarea Noastra", adica i s-a dat omului o cantitate infima(sau nu) din acele puteri specifice doar lui Dumnezeu. Eu cred ca asta este un dar suprem.
Dupa exemplul cu plantele se poate vedea ca se poate crea energie atat pozitiva cat si negativa. Oamenii care sunt cu Dumnezeu si respecta poruncile creaza energie Dumnezeiasca (pozitiva), cei care nu asculta poruncile dar mai ales cei care se inchina vrajmasului genereaza energie neagra (negativa). Eu cred ca energia creata nu este si nu se limiteaza doar la lumea fizica de aici de pe pamant. Ceva imi spune ca atunci cand noi vom invata sa ne rugam si vom avea suflet curat ca lacrima vom putea sa generam energii superioare si sa ne integram dupa moarte in Rai. In Rai sunt doar energii pozitive si extrem de puternice. Tu fiind incarcat cu energii negative nu vei avea cum sa intri acolo doarece diferenta de "polaritate" te va respinge. Una din acele energii superioare este cea Sfanta care o primesti prin Sfanta Impartasanie. De aceea se si spune sa fii curat cand te impartasesti pt ca unii care s-au dus la Sfanta Impartasanie necuratati
Citat:
s-au imbolnavit, iar altii au si murit
|
Este vorba cred eu iarasi de acea "diferenta de polaritate".
Poate stiti si acele versuri din Scriptura unde Iisus intra intr-o sinagoga si erau cativa demoni in cineva, la apropiera lui Hristos acestea au si glasuit (din memorie):
Citat:
Iisuse care esti Hristosul, de ce ne chinuiesti?
|
. Deci, iata chiar simpla apropiere a Mantuitorului a inceput sa le produca acestora chinuri.
Si aici ajungem la a doua parte a teoriei:
deoarece se poate crea energie pozitiva la fel se poate crea si energie negativa. Acest fapt practic confirma si ideia de alegere pe care o are omul: el poate alege sa genereze energie pozitiva sau negativa. Partea proasta e ca energia negativa se poate crea si fara vrerea noastra. De multe ori ma intrebam: de ce ar vrea vrajmasul asa de tare sa ne ia sufletele in iad? Un raspuns care tot imi vine in minte este ca daca sufletul este acolo, el poate fi chinuit si v-a genera energia negativa! Nu exclud ca de fapt acea energie negativa este "hrana" demonilor si de acolo isi iau ei putere! Asa se explica ca vrajmasul vrea cat mai multe suflete, numarul sufletelor captive creste pana cand la un moment dat se va da lupta finala. S-ar putea sa fie ca pe aceasta se bazeaza vrajmasul cand crede ca va castiga lupta finala cu Dumnezeu! El presupune ca atatea miliarde de suflete vor genera extrem de multa energie negativa si astfel ar avea sanse! Ce nu se ia in considerare este ca un sfant poate tine piept la legiuni de demoni deci energiile lui Dumnezeu sunt mult superioare celor negative!
Hai ca v-am plictisit destul!
Concluzie: omul nu vom sti niciodata exact de ce a fost creat cu toate implicatiile pe care le presupune! De aceea le spune taine Dumnezeiesti! Unul din motive s-ar putea sa fie ceva legat de acele energii...
Voi reflecta si ma voi gandi la aceasta intrebare si daca vom fi sanatosi peste vre-o 30 de ani poate vin cu o concluzie ceva mai intemeiata