View Single Post
Vechi 09.07.2009, 07:54:01
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Pentru mine este clar: noi suntem niste ratiuni personale, niste minti subtile care temporar de folosim de materia grosiera a trupului pentru a exista, asa cum focul este mentinut de ceara lumanarii. Acest eu personal reprezinta sufletul meu. Dupa inviere vom avea alte trupuri, nestricacioase, altfel decat cele de acum, dar sufletele (sau noi insine) vom ramane in esenta noastra aceiasi de mai inainte. Bineinteles, ca vom evolua mereu in eternitate din slava in slava catre asemanarea cu Cel care ne-a creat, dar tot despre sufletele noastre este vorba.

La fel si ingerii sunt niste ratiuni care fiinteaza in mod diferit de noi, avand altfel de trupuri "subtiri" sau aproape imateriale ca suport pentru mintea lor. Sunt mult mai evoluati ca noi, macar deocamdata...

Insa ceea ce conteaza este aceasta suflare de viata daruita de Dumnezeu si aceasta este sufletul sau eul meu personal, creat, nemuritor, rational, liber si capabil de a interactiona cu alte fiinte prin sentimente.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote