Subiect: ce sa cred?
View Single Post
Vechi 09.07.2009, 02:30:50
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

@andreicozia: Eu nu sustin ca femeia ar pacatui datorita impreunarii (in acest sens nu cred ca cei ce sunt violati pacatuiesc in nici un fel, fie ei barbati sau femei, nu sunt partasi pacatului, doar violatorii) ci ca, daca in urma unui viol ar ramane insarcinata si ar avorta, ar face pacat. Pilula de a doua zi este un anticonceptional foarte puternic. Daca acceptam ca contraceptia este si ea un pacat, si luarea acestei pilule ar fi tot pacat. Imi e greu sa imi dau seama daca ar fi un pacat la fel de grav ca si avortul, unii spun ca da (afirma ca si impiedicarea unui ovul fecundat de a se atasa la uter - de faptasta face un anticonceptional -este tot un fel de avort) dar nu cred ca are importanta.

Ceea ce am vrut sa spun este ca chiar daca noi ca oameni putem intelege o femeie care ar avorta in urma unui viol si am gasi circumstante atenuante avortului ei, nu inseamna ca Dumnezeu nu ar considera asta ca un pacat la fel de grav ca orice alt avort. Doar el este cel care ar putea ierta acest pacat si nu stim daca o va face.