Hai ca m-ati facut praf: metafore, cosmologie, etc.
Va felicit ca aveti asa putere de imaginatie, intelegere si descifrare in acest domeniu.
Eu sincer nu o am, desi sunt inclinata spre literatura si scris.
Nu inteleg mai nimic din ce-mi spuneti aici. Eu percep altfel si am impresia ca fiecare in lumea asta, incepand cu Sfinti Parinti si cine mai vreti voi, pricepe Biblia in felul sau.
Nu ma intereseaza ca e mar, smochin, sarpe sau pom.
Pentru mine asta este ispita spre rau. De ce si de cine a fost facut acolo? Eu nu stiu, voi spuneti ba ca Dumnezeu, ba ca diavolul.
De ce Dumnezeu Tatal nu a avut treaba cu ispita si omul a avut, iar nu stiu. Cert este ca sunt diferiti, ca altfel omul ar fi fost tot un Dumnezeu si nu i-ar fi trebuit ispita.
Stiu ca omul a fost pedepsit, alungat din Rai, femeia poarta si azi pecetea pacatului initial si voi imi spuneti ca Dumnezeu a fost iertator.
Nu reusesc sa va inteleg. Si nu vreau sa-mi mai bat capul cu astfel de filozofii.
Totul a fost facut candva, undeva dupa planul...lui Dumnezeu. A spus sa se faca lumina si s-a facut s.a.m.d.
Si planul pentru Fiul Sau tot El l-a facut si pentru om si pentru tot. De ce asa si nu altfel si alte intrebari, eu nu stiu.
Si nu stiu de rau si cine si de ce la creat. Dar omul nu a putut si nu poate sa se apere si sa aleaga.
N-a putut. Ar fi trebuit sa aiba taria sa infranga ispita, ca sarpe sau ce-o fi fost. N-a avut-o. Ca fost barbatul sau femeia cel care a cedat, iar n-are importanta pentru mine.
Mi se pare si f.deplasat sa spunem ca omul a uitat de Dumnezeu, ca s-a lasat prada simturilor etc. Omul a fost om, si atat.
Daca el are simturi nu este vina lui. Si nu este nici un imparat peste nimic. Este robul si supusul LUI.
Examen moral?
Si mai intai nici nu stim de fapt cum este Dumnezeu, ca sa-l comparam pe om cu EL, ca e barbat sau femeie, sau altceva, ca are simturi sau nu, ca e bun sau rau, sau.
Este desavarsit, iar omul nu este si asta este esentialul. Si nu este vina omului ca a fost creat asa.
Mie imi vine mereu in minte in ultima vreme acel strigat care ma doare si pe mine in suflet: "Eli, Eli, lama...? Unde esti Tata?"
|