Citat:
În prealabil postat de ory
Ma abtin, nu vreau sa o iau de la capat si sa vorbesc singura, bine-nteles.
|
Am citit in urma ca sa inteleg la ce te referi.
Eu nu sunt de acord cu :"Profunzime, inseamna mai presus de toate sa fii tu insuti... " (Ory)
Cine suntem noi, in fond? Mai bine sa ne comparam gandurile cu cei care chiar au demonstrat ca au devenit cineva prin credinta si dragoste!
(Asta-mi aduce aminte de cum se supara copilasul meu f mic atunci cand ii aratam luna pe cer. Eu spuneam: uite, luna! El zbiera: Beeeecul! El stia mai bine, in opinia lui).
@ cristiboss:
Nu sunt de acord nici cu cogito ergo sum (cristiboss, alias descartes? apropo de originalitate).
Prea muta accentul pe propria persoana (pe propria ratiune care defineste existenta, bleah).. va rog sa observati cum pronunta un ateu acest lucru: i se rotunzeste gura si saliveaza de placere!
Alaturi de "vreau sa cunosc gandurile lui Dumnezeu" (atribuita lui einstein), "gandesc, deci exist" este una din favoritele ateilor!
Un crestin ar spune: iubesc, deci exist. Si daca-i plac "citatele" va spune: Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt.
Acum vedeti ca nu am mintit, chiar ma fac vinovata de pacatul mandriei.
Dar evident nu am voie sa ma "laud" cu pacatosenia mea, trebuie sa las altorav placerea de a runca cu pietre.
poftiti, va rog!