View Single Post
Vechi 05.07.2009, 21:14:36
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Stiut este ca vom da socoteala de vorbele noastre; si tu, si eu. Tot vorbesti de profunzime, incalcand si negand totodata cele afirmate de Sfintii Parinti. In general nu esti de acord cu cele spuse de acestia. Si atunci de unde profunzime, cand sunt doar simple pareri personale?!?
Am citit ieri ce a scris Pr. Seraphim Rose despre "Vederea dumnezeiasca":

"Care e obarsia adevaratei cunoasteri a lumii intai-zidite si cum se deosebeste ea de stiinta ? Cum poate Sfantul Grigorie Sinaitul sa stie ce se intampla cu fructele coapte din Rai, si de ce nu pot stiintele naturii sa descopere asemenea lucruri ? Fiind si dumneavoastra un iubitor al Sfintilor Parinti, cred ca stiti deja raspunsul la intrebare. Voi infatisa totusi raspunsul, intemeindu-ma nu pe judecata mea, ci pe neindoielnica autoritate a unui Sfant Parinte cu foarte inalta viata duhovniceasca, Sfantul Isaac Sirul, care a vorbit despre urcarea sufletului catre Dumnezeu intemeiat pe propria experienta".
http://www.crestinortodox.ro/cuvinte...e-serafim-rose

Deci, daca Pr. Seraphim Rose apeleaza la cuvintele pline de autoritate ale Sfintilor Parinti, noi cine ne credem, de preferam parerile noastre izvorate din propria fantezie?!?
Da, multumesc pentru citate !
Profunzime, inseamna mai presus de toate sa fii tu insuti...