Citat:
În prealabil postat de costel
Sfantul Vasile cel Mare, acum un mileniu si jumatate, aflat intr-o disputa cu imparatul Bizantului, care cazuse in erezie, i-a spus bucatarului sef care intervenise nepermis in discutie: "Treaba ta e sa ai grija de mancaruri, nu sa fierbi dogmele Bisericii!". Daca mai cunoasteti situatii de acest gen, astept cu drag sa le postati.
|
Johannes Kepler (1571-1630)
A fost descris ca "omul ce a început procesul prin care superstiția a fost înlocuită cu rațiunea" datorită marii sale opere și descoperiri în domeniul astronomiei.
El și-a rezumat crezul afirmând: "Sunt creștin". L-a recunoscut pe Dumnezeu drept "Creatorul plin de bunăvoință care a adus în ființă natura din nimic". Legile sale, ale mișcării planetare, au fost rezultatul credinței într-un Dumnezeu al ordinii, și nu al haosului. În cartea sa, Armonia lumilor, publicată în 1619, pentru a prezenta cel de-al treilea principiu al mișcării planetare, Kepler scria: "Mare este Dumnezeu, Domnul nostru, mare este puterea Sa și înțelepciunea Lui nu are sfârșit."
Afirmațiile lui Kepler de mai târziu reflectă credința creștină pe care acest mare om de știință a avut-o: "Cred... numai și numai în slujirea lui Iisus Hristos. ... În El găsim singurul refugiu, singura mângâiere! ... Văd acum că, prin strădaniile mele, Dumnezeu este slăvit și în astronomie, întrucât cerurile spun slava lui Dumnezeu.