Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 03.07.2009, 11:34:43
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Eu cred ca dragostea in casnicie nu trebuie 'mentinuta', ci trebuie sa evolueze. Trebuie sa construim impreuna pe bazele dragostei, care creste si se schimba.
La cele care s-au spus, as mai adauga ca pentru asta e foarte important sa stim amandoi sa spunem 'iarta-ma' cand am gresit. Intotdeuana cand apare un conflict, cand te certi, vina este intr-o oarecare masura a amandorura. Daca amandoi, cand se calmeaza furtuna, stiu sa vada asta si sa-i spuna celuilalt ca a gresit, atunci fiecare cearta devine construciva, in loc sa distruga relatia.
Este foarte impotanta comunicarea. Sa nu ascundem ce nu ne place, ce ne deranjeaza. Altfel tinem in noi si frustrarea se transforma in acreala si distruge dragostea.
Este important sa ii spunem celuilalt ca il iubim. Nu formal, ca o fraza spusa papagaliceste, ci din inima. Sa nu credem ca el stie deja, sa nu consideram ca apropierea da dreptul la neglijenta.
Cred ca dragostea adevarata este si jertfa, da asata a mai spus cineva. Uneori, cand auzim asta inainte sa fim casatoriti, ni se pare trist si descurajant, dar nu cred ca este asa, pentru ca jertfa este si la baza creatiei, si te ajuta sa transfigurezi micimile vietii zilnice in Altceva.
Eu sunt casatorita abia de doi ani jumatate dar am trait lucuri impreuna care ne fac sa mutam virgula mai la dreapta si sa sarbatorim deja nunta de argint la 2,5 ani :-)