View Single Post
Vechi 02.07.2009, 10:04:51
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Indraznesc sa spun ca unul dintre cei mai nenorociti factori ai acestei crize sufletesti este [COLOR=darkred]televizorul[/COLOR] si [COLOR=darkred]lipsa de discernamant[/COLOR] a omului privitor la el. Daca mintea e curata iar omul are discernamant, TV'ul devine un instrument folosit cu masura si cum trebuie. Daca omul nu are discernamant, TV'ul devine capul, iar omul instrumentul.

[COLOR=darkred]Exista o manipulare uriasa[/COLOR], putin constientizata de privitori. Vedem numai bani, averi, oameni de afaceri, masini, haine, moda, etc, toate nenorocirile, si in momentul in care noi vedem ca nu le avem pe acelea ne simtim saraci. Daca am sta in casuta noastra, cu ceea ce ne'a randuit Dumnezeu, am avea pace si nu am mai lua drept "etalon" niste oameni de cea mai joasa speta, insa de o bogatie mare.

Calugarii se ghideaza dupa cuvantul [COLOR=darkred]Sfantului Vasile cel Mare[/COLOR]: "Stai in chilia ta si aceasta te va invata pe tine toate."
Asa sa ne gandim si noi: Stai in casuta ta si aceasta te va apara pe tine de toate.

[COLOR=darkred]Tacand si nemaiuitandu'ne la oamenii de la TV [/COLOR]putem constientiza mai bine darurile ce ne'au fost randuite. Unul dintre ele poate fi chiar bucuria de a nu fi un om de Tv, adica unul stresat de toti cameramanii si ziarele de scandal.

Reply With Quote