[COLOR=darkred]Ma uit la mana.[/COLOR] Cinci degete am si fiecare arata in felul sau unic, diferit de toate celelalte. Asa sunt si oamenii, unul inalt, altul mic, unul sanatos, altul bolnav, unul frumos tare, altul mai putin frumos, si tot asa.
Nu stiu randuiala lui Dumnezeu cu diferentele dintre oameni. Dar cred, in sinea mea, ca tocmai aici sta odihna noastra. Daca toti ar fi sanatosi, unde ar mai fi milostenia si compatimirea, daca toti am fi frumosi, cine ar mai intelege frumusetea, si tot asa.
[COLOR=darkred]Cel foarte frumos [/COLOR][COLOR=black]il priveste pe cel mai putin frumos si[/COLOR] intelege ca acela nu a vrut sa se nasca asa, ci Altcineva a hotarat aceasta, prin urmare nici frumusetea lui nu este vrednica de vreo lauda ori mandre. [COLOR=darkred]Cel nascut sanatos[/COLOR], privindu'l pe cel nascut bolnav trebuie sa se puna in genunchi si sa multumeasca Domnului pentru ca l'a nascut sanatos, iar celui bolnav sa i se faca odihnitor si ajutator intru neputinte.
Armonia sta in diferente. [COLOR=darkred]Dragostea se arata in diferente.[/COLOR] Unitate in diversitate.