Citat:
|
În prealabil postat de Annamarria
Parerea mea este ca Biserica noastra ortodoxa se ocupa ffffffffffoooarte putin de tineri. Nici nu va imaginati cate cateheze si cate actiuni fac catolicii cu tinerii. Daca voi credeti ca sunt eretici sau nu, nu conteaza,ca ne intrec in ravna de 10 000 de ori. Nici nu va imaginati ce frustrata sunt ca nu se ocupa preotii nostri de tineri mai indeaproape. Impresia mea de simpla credincioasa este ca preotii sunt undeva acolo intr-o zare indepartata, inaccesibili, nici nu stii cum sa ajungi la ei. Catolicii nu sunt deloc asa. Au grupuri de care se ocupa cate un preot, care le este indrumator spiritual. Poarta discutii cu ei, fac rugaciuni, fac voluntariat, sunt ACTIVI, si nu sunt lasati de capul lor imprastiati. Inainte de casatorie cuplurile la ei fac o pregatire speciala. oricat ati vrea sa aruncati in noroi spre ei, avem ce invata de la ei in privinta asta.
|
OF ! trebuie sa recunosc si cred ca cei cu capul pe umeri sint deacord cu mine. "Sectantii", au reusit sa racoleze atitia tineri, tocmai pentru ca au avut putin fler mai mult ca noi. Au folosit din plin "tehnica", modernismul epoci actuale. Veti spune ca au si fonduri mai mari! si adevarat si fals totodata. Vedeti metodele lor si analizati singuri. Trebuie sa invatam si de la "adversari" sa zic metaforic. Propaganda lor combinata cu acapararea mass media , organizarea de reuniuni pentru tineri( gen cenaclu) si multe altele. Plus tiparirea masiva de brosuri pe intelesul tuturor, bogat ilustrate si cu o grafica atragatoare. Pe deasupra au si multi voluntari de racolare. De aici ar trebui sa plece discutia noastra. Vrem nu vrem la capitolul tineretul crestin ortodox stam slab. Biserica impreuna cu noi trebuie neaparat sa-si schimbe putin mentalitatea in abordarea tineretului. Apropo, noi ne luptam sa scoatem icoanele din scoli ! Si atunci....... ? !