Subiect: Lacrimi=Dar
View Single Post
Vechi 21.01.2007, 01:35:09
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NiCcoleta
Eu cred ca "lacrimile cele bune " sunt dar de la Dumnezeu.Mi s-a intimplat de multe ori sa vreau ca ochii mei macar sa mi se umple de lacrimi in timpul Epiclezei dar asta s-a intimplat doar atunci cind Dumnezeu a vrut si sa milostivit de mine.Alteori acest moment (atit de sfint ) al Epiclezei l-am trecut in lacrimi reci,odata ele au fost calde,uneori mi-au ramas in ochii,alteori erau multe,alteori putine iar alteori nu au fost deloc.DAR daca AU FOST au fost din MILA SA nemarginita.
Pocainta omului pacatos se face de regula cand da de necaz,atunci isi aminteste de Dumnezeu si isi da seama de greselile lui. .Indreptarea vine din durere,din placere niciodata.Placerile trupului produc suferinte sufletului,iar suferintele trupului(nevointa)produc placere sufletului,o inaltare a firii.Lacrimile de pocainta izvorasc din ranile sufletului,cand trupul e ranit sangereaza,cand sufletul e ranit,plange.Ele simbolizeaza,dupa cum spunea si parintele Galeriu,revelatia adevarului si dupa cum spuneau sfintii parinti foarte frumos "Roua ta e roua de lumina."
Reply With Quote