deci ce este pocaintza?
se putea intzelege ca ash fi zis ca eu sunt pocaintza, nicivorba, era o pricepere ce s-ar fi dedus din cititul cursiv, pentru care imi cer iertare, ca doar nu vreau sa duc pe cineva in ispita ca shi asha e duium de ele cam peste tot...
deci Domnul este pocaintza... Domnul Este... shi nu era o trufie de a mea cum imi pare shi mie ca este din citire
ci vroiam sa amintesc despre rugaciunea sf Brancianinov, cand spune:
"...Pazeste-ne, cu aceste mari daruri, de haurile amagirii de sine, care apare in suflet din pricina pacatoseniei sale neluate in seama si neintelese, si se naste din lucrarile patimii dulcetii si slavei desarte care traiesc in el
neluate in seama si neintelese. "
deci in el, in eu, sau in dracul unit cu tine, prin iubirea celor pamanteshti, acolo unde locuieshte satana, adica in nevazut shi neshtiut... in cele ascunse.
deci imi cer iertare pentru celor care au cazut in ispita shi m-au vazut pe mine ca shi cum ash fi pocaintza personificata...
ca eu vorbeam de foile de ceapa ale lui eu daca iei aminte la amagirile ce salashluiesc in el neintzelese shi neluate in seama cum spune Sfantul... iar paza spune ca se face de catre Dumnezeu prin aceste mari daruri... alea care le primim de la Hristos prin staruintza...