View Single Post
Vechi 26.06.2009, 11:13:44
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Femeia este inima iar barbatul mintea. Eu cred ca femeia trebuie sa se bazeze pe simtire nu pe ratiune. A fi rationali sta mai mult in firea barbatilor. Parerea mea.
Intru totul de acord cu tine, Jenica.

[COLOR=darkred]Barbatul esta capul, adica mintea, iar femeia este trupul, adica simtirea, inima.[/COLOR] Aceasta se vede in toata randuiala firii, pana in cele mai mici detalii ale naturii. Femeia are o tandrete pe care barbatul nu o poate avea, decat rareori sa se poate apropia de aceasta. Iar barbatul are o minte inclinata spre gandire, filosofare si teoretizare a lucrurilor.

Mai toti filosofii au fost barbati. [COLOR=darkred]Barbatul este deci minte.[/COLOR]
Copii au fost crescuti intotdeauna de mame. [COLOR=darkred]Femeia este deci inima, simtire.[/COLOR]

Ceea ce ma bucura mult este ca si statul recunoaste acest lucru, indirect. Anume, un barbat nu poate infia un copil. O femeia insa poate infia un copil. [COLOR=darkred]Minunata ratiune a firilor celor doi, una are ceva, iar celalalt are altceva. [/COLOR]Se completeaza reciproc, doar impreuna ei formand omul complet.

[COLOR=darkred]Exceptii.[/COLOR] Asta nu inseamna ca femeia nu gandeste, iar barbatul nu simte. Sunt femei mai patrunzatoare decat anumiti barbati, si barbati mai simtitori si mai sensibili decat anumite femei.

Reply With Quote