mantuirea paganilor...
[SIZE=3]Intr-o vedenie despre INFRICOSATA JUDECATA, sf. episcop ascet Nifon, printre altele, povesteste:[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]"...Dupa acestia a intrat (la judecata) marea multime de pagani, inchinatori la idoli, care nu au cunoscut legea lui Hristos, dar din fire au tinut-o, ascultand de constiinta lor . Multi straluceau ca soarele de nevinovatia si curatia lor si Domnul le-a dat Paradisul si cununi luminoase si impletite cu trandafiri si crini. Dar pentru ca au fost lipsiti de Dumnezeiescul Botez erau orbi si nu vedeau deloc slava lui Dumnezeu, pentru ca Sfantul Botez este lumina si ochiul sufletului. De aceea cine nu este botezat, desi mosteneste bucuria Raiului si simte ceva din dulceata si mireasma lui, nu vede nimic..."[/SIZE]
[SIZE=3][/SIZE]
[SIZE=3]Mi s-a parut foarte interesant ce am citit si am vrut sa va impartasesc si voua... Asadar e posibila o mantuire in afara ortodoxiei, e posibil ca si cei neortodocsi sa simta dulceata ,mireasma Raiului, fara insa a vedea lumina lui...[/SIZE]
"Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate , ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata..."
|