View Single Post
Vechi 25.06.2009, 12:05:36
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Multumesc pentru informatii Geo.
Da, la manastirile de maici este peste tot asa. Pot intra barbati. E drept ca nu la toate manastirile pot patrunde mai mult decat cum spui tu.
Si de ce sa vina acolo altcineva in afara de preot si pelerini?
De ce sa nu fie si la ele ca la Athos, cu exceptia preotului care vine pentru slujbe si spovedanie?

Windorin - f.frumos spui.

Andreicozia - nu te-am inteles complet. Maica Domnului nu putea lasa femeilor tot din punct de vedere spritual. Mai intai ca EA a fost curata, asa cum se spune a fost iertata de pacatul stramosesc al Evei (daca am inteles bine) si nascut si crescut un prunc.
Nu toate femeile insa pot asta. Nu li s-a lasat la toate. Stii ce rau este asta si cat te face de ne-femeie? Nu, barbatii n-au de unde sa stie.

Si da, are dreptate cine spunea de calugarul si spitalul. Chiar de tot nu putem fi izolati. Si calugarii au mame, surori, bunici. Si ei se mai duc in lume cand au nevoie.
Daca ne luam dupa V.T lui Adam i-a fost totusi greu singur si de aceea i-a dat Dumnezeu pe Eva. Daca de acolo era vorba neaparat de sexualitate, nu stiu. Dar de singuratate omeneasca, sufleteasca, precis era vorba.

Geo, Meteora este poate ceva mai deosebit si fascinant decat Athos. Sa pui manastire in colt de stanca si sa te cobori numai cu cosul, este chiar la capatul lumii si piciorul Raiului.
Reply With Quote