Citat:
În prealabil postat de andreicozia
Nu luam deloc in deridere insa ne rezervam dreptul sa nu urmam unele interpretari "autorizate" ale Cuvintului care in loc sa ne faca mai buni adica CRESTINI, ne duc la inraire.
Citeste adresarile catre Romani ale lui Pavel, mai ales cap 12 sa vezi ce inseamna putere de adresare crestina, REVOLUTIONARA pentru acele timpuri brutale.
Noi nici in ziua de astazi, prin cum actionam si MAI ALES INTRPRETAM, nu suntem in spiritul celor spuse de el si vorba ta au trecut 2000 de ani si tot bolovani suntem care ciugulim din palma, celor care ne baga in psihoze, violenta, ginduri de ura si dispret si orbire si adormire totala prin fanatism religios
Tocmai m-am intors de la Roma unde inca se mai simte duhul blindetii in cele transmise de Pavel.
De aceea va spun inca o data: Din toata saracia voastra duceti-va si vizitati bazilicele si catacombele crestine de la Roma de la inceputul crestinismului(Nu este asa de scump, te poti descurca...). Sa vedeti mozaice si fresce de la anul 1000 si sa simtiti ce pace si non-violenta raspindesc in jurul lor ca o mireasma placuta si lasati interpretarile NE-folositoare si aducatore de VIOLENTA.
|
Am stat 4 ani la Roma,la lucru, ca multi alti romani(2002-2006).In timpul liber,adica duminica in mod frecvent mergeam la biserica dupa care faceam mici pelerinaje la locurile sfinte.Ai dreptate; au multe locuri sfinte si multi sfinti dar tu stii ca nici macar 10% dintre italieni nu dau importanta acestor locuri,acestor sfinti si care sunt din belsug?(ma refer doar la sfintii care ii recunoaste si biserica ortodoxa,adica cei care au trait inainte de marea schisma din 1050) Pot sa-ti spun prietene ca am avut privilegiul sa merg aproape 2 ani consecutiv la biserica Tre Fontane,biserica daruita noua ortodocsilor de catre catolici pentru a ne desfasura slujbele noastre.In interiorul acestei biserici(Scala de Coelli,parca asa se chema daca nu ma insel)la demisol se afla temnita in care a fost tinut Sf.apostol Pavel ultimele lui zile inainte de a fi decapitat. In interiorul abatiei mai in spate se afla si un paraclis inchinat sf,apostol Pavel si in care se gaseste piatra pe care a fost decapitat. Abatia se numeste Tre Fontane (adica Trei Fantani) datorita faptului ca in momentul cand sf.apostol a fost decapitat,capul sfantului a sarit de trei ori cand se rostogolea si din acele locuri au rasarit trei izvoare.Cu sinceritate i-ti spun ca s-a simtit crestere duhovnicesca in acesti ani,pentru ca am avut ajutorul sf.apostol Pavel.Vreau sa-ti spun un lucru, la sfinti daca te inchini cu adevarata evlavie si cu credinta simti ajutorul,daca te prezinti in fata lor ca simpli turisti asa cum o fac poate cei 10%italieni,facand doar poze si comentand aspecte de istorie,nu dobandesti mare lucru.Crestinii nostri,romani,se pot intoarce cu mult folos de-acolo nu numai cu bani.< DUH DE PACE?> nu zic nu. Dar majoritatea din ei traiesc in duhul pacii si al pacatului.Lasa-ma in pace sa-mi traiesc viata cum vreau(cu tot felul de pacate) ca oricum iad nu exista, si atunci cand voi muri voi merge in Purgaturiu i-mi voi curati sufletul si voi intra in rai. Cam asta este conceptia la ei. Nu ca nu ar avea cunostinta ca exista si iad,dar dupa conceptia falsa cu Purgatoriul introdu-sa de papistasi ca sa castige bani(asa se iarta la ei pacatele la confesiune)privind lucrurile logic, ei desfiinteaza iadul(sau am mai auzit ca acolo ajung doar cei care se inchina in mod direct satanei,in rest poti face orice pacat ca ti se iarta fara pocainta si fara indreptare;prin Purgatoriu).In mare cam asta este ceea ce am vazut la Roma.Citeste toate epistolele sf.apostol Pavel ca sa vezi si capitole unde mustra(desigur cu duhul blandetii),nu a dat in cap la nimeni.In credinta orodoxa nu ai sa gasesti razboaie in numele lui Dumezeu(cruciadele),nu sa gasesti Inchizitie,oameni de stiinta arsi pe rug. DE CARE PSIHOZE,VIOLENTE,GANDURI DE URA,DISPRET,FANATISM RELIGIOS,vorbesti prietene?Ba din contra,cati dintre sfintii ortodocsi nu au fost prigoniti,schingiuiti,decapitati.Uita-te in Sinaxar,vezi macar sfintii inchisorilor de la noi din timpul comunismului.Nu zic ca la noi nu s-ar gasi si din cei cu fanatism religios,dar deocamdata nu a omorat pe nimeni(cazul de la Tanacu a fost prezentat intr-un mod eronat de catre jurnalisti,exorcizarea este in duhul ortodoxiei,ca satana se mai si razbuna pe fii lui Dumnezeu,trebuie sa privim lucrurile prin prisma ortodoxiei)Am adus in discutie acest caz eu ca sa n-o mai faci tu.Sau poti completa.Prietene,ortodoxia este cel mai frumos lucru care l-a lasat Dumnezeu noua,intradevar este si greu de inteles,dar ca sa o intelegi trebuie sa o traiesti.Aceasta este diferenta dintre noi si celelalte religii,noi punem in practica ceea ce ne invata la biserica.Fa si tu la fel,cu credinta ,cu evlavie si i-ti garantez ca Dumnezeu i-ti va descoperi si tie ce Frumoasa este Ortodoxia.Doamne ajuta!