View Single Post
Vechi 20.01.2007, 16:09:54
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

E foarte posibil ca administratorul blocului sa aiba un interes in toata afacerea asta, asa ca nu vei afla adevarul de la el. Te-a mintit deja o data, spunandu-ti ca oricum se amplaseaza si fara semnatura ta. Eu cred ca trebuia sa aiba acordul unanim, nu majoritar, iar persoana cea mai importanta erai tu, fiind chiar langa antene. Deci nu te baza pe ce spune administratorul.

Pe langa interesul telecomunicatiile. In mod normal, firmele GSM ar trebui sa construiasca stalpi speciali pe care sa amplaseze antenele, care sa fie situate la o anumita distanta de orice casa sau apartament. Vad aici pe unde sunt, am chiar la aproape un km de mine un astfel de stalp. Si ar fi putut foarte usor sa puna antenele pe una din cladirile din jur, mai ales ca sunt si vreo doua inalte, dar sunt sigura ca legislatia nu permite.

In astfel de situatii, rezolvarea nu inseamna fuga, ci solutionarea situatiei. Mai ales ca daca tu pleci, vor veni alti oameni acolo, deci o minima iubire de aproape te face sa te gandesti si la ei. In plus, cred ca in Romania sunt sute de astfel de cazuri si fiindca nu e legislatia pusa la punct, sau fiindca ea poate fi usor incalcata pana se fac sesizari, atunci se merge pe reducerea cheltuielilor firmelor de telecomunicatii si amplasarea antenelor pe blocuri.

Daca as fi in locul tau:
- as analiza legislatia in domeniu din UE si din Romania;
- as trimite sesizare la organele de protectie a oamenilor (banuiesc ca exista asa ceva in Romania; pe aici exista si pentru animalute);
- as trimite catre firma si administrator scrisoare de reclamatie cu aviz de receptie, ca sa ai dovada in cazul unui proces sau pentru a putea sa demonstrezi in presa sau in alte situatii ca ai facut reclamatie.

Ory, pentru faptul ca ai semnat, explicatia e simpla: nu ai cunoscut efectele pe care le poate avea amplasarea antenei, firma si administratorul nu au informat legat de asa ceva si acum le observi, le simti. Iar data viitoare cand mai semnezei ceva, nu mai merge pe principii de rusine sau de influenta a celor din jur sau de a face cum face majoritatea, ci vezi ce vrei tu si ce e mai bine pentru tine si familia ta. A fi crestin nu inseamna a fi prost sau influentabil, din contra, avem toate avantajele sa vedem lucrurile in adevarul lor si sa ne protejam de cele care ne pun in pericol sanatatea trupeasca sau sufleteasca.

Elena

Reply With Quote