Hartford, Anca, voi aveti dreptate si mie imi plca cele ce scrieti voi.
In tara manacam legume si fructe cu kilogramele din primvara pana in toamna, tot ce aparea si puneam si pentru iarna.
Aici majoritatea sunt scumpe pentru ca din cauza climei se importa. Si trist este ca mai degraba gasesti banane si avocado de la capatul pamantului si ieftine, decat ardei, cirese si caise de la tarile vecine.
Iar din unele tari au bagat spaima in noi sa nu luam ca au multe chimicale.
Ma rog, sunt lucruri de natura economica pe care nu le inteleg si oricum nu fac subiectul discutiei.
Acum si in tara s-au scumpit enorm legumele si fructele.
In final vreau sa spun ca totul depinde de om, de posibilitatile si de sanatatea lui.
Soacra mea este diabetica si anemica in ultimul hal. Nu pune gura pe carne, oua, cartofi. Mananca multe vegetale, si nu are forta deloc. Se intreaba de ce nu mai are putere. Pai daca nu mananca ce are nevoie.
Am incercat intr-u concediu la ea sa mananc numai vegetale, ca si ea. Ma simteam relativ bine pe moment, mai usoara cumva, dar stomacul nu spun si mai apoi, dupa o saptamana nu ma mai tineam pe picioare, as fi zacut numai, nu ma ridicam din pat. Atunci l-am trimes pe sotul sa-mi aduca un pic de carne si oua si am fost alt om. Un pic, nu mult, dar mi-au lipsit.
Lactatele imi lipsesc de fapt cel mai mult in post.
Am observat ca in post se mananca mai mult de fapt: paine, cartofi, fasole, dulciuri nu mai spun, nuci, alune, stiksuri, chipsuri. Oare care o fi diferenta la calorii?
Si nu asa multi sunt carnivori, cum se spune. Aici lumea de la bebelus la batran e nebuna dupa paste si pizza. Si pastele au...oua in ele din pacate.
Sunt ieftine si satura si...ingrasa.
Porumbul fiert imi mai place si e bun si in salate. Si...ciupercile sunt bune de post.
|