View Single Post
  #111  
Vechi 20.06.2009, 01:27:20
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Mesaje: 721
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan268 Vezi mesajul
Întrebarea a unsprezecea.
Teoria evoluției reprezintă, în știință, cea mai bună dintre toate explicațiile privitoare la modul în care ne-am dezvoltat ca ființe vii. Evoluționismul (fie el teist sau ateist) nu se referă și la abiogeneză (modul în care am apărut). Marea majoritate a oamenilor de știință (fie ei români, francezi, ruși, indieni, chinezi, japonezi sau nigerieni) consideră adevărată această teorie, susținută d.p.d.v. științific. Dintre oamenii de știință care o contestă (foarte puțini numeroși) o parte o fac din convingeri religioase, fiind identificați credinței creaționismului științific – care încearcă să caricaturizeze, ironizeze dovezile care au fost invocate, iar ceilalți se leagă de aspecte strict punctuale aflate în “litigiu”, care, dacă n/ar exista, știința n/ar fi evoluat niciodată.
Este adevărat că teoria evoluției este considerată de creștin/ortodocși falsă din punct de vedere științific ?
Este adevărat că, din viziune ortodoxă, lumea a fost creată acum doar câteva mii de ani, universul, planeta, organismele vii și omul în doar șase zile (iar evoluția prin care au trecut este doar evoluția care s/a petrecut în cele câteva mii de ani), după cum reiese din interpretarea literală a genezei biblice ?
Este adevărat că se susține faptul că Noe a construit o arcă uriașă cu un compartiment pe măsura fiecărei pereche de viețuitoare, știindu/se faptul că pe Terra există (aproximativ) 500.000 de specii de plante și 1.500.000 de specii de animale ?
Acest subiect se discuta pe alte threaduri si nu cred ca are vreun rost sa-l extindem aici. Totusi, incitat de afirmatiile surprinzatoare pe care le faci cu referire la evolutie, care ar fi un adevar ca si dovedit, imi permit sa-ti cer sa te gindesti la o problema simpla, de mecanica, care poate fi rezolvata la nivel de cunostiinte de clasa a IX-a, prin care incerc sa-ti sugerez ca poate stiinta ar mai avea multe de explicat la capitolul “trivialitati” inainte de a-si propune teluri grandioase la marginea universului sau dincolo de istorie.

Sa presupunem ca Pamintul este o sfera care se invirte in jurul axei sale, de la vest spre est cu viteza de 1.600 km/h (forma si valorile exacte nu sint relevante). Atmosfera Pamintului, un amestec de gaze, se roteste odata cu Pamintul, dupa cum sustine stiinta, desi nu prea poate sa explice de ce un corp aflat in miscare de rotatie intr-un gaz antreneaza gazul in miscare de rotatie, chiar introducind si gravitatia in calcul, dar sa admitem toate aceste “super calitati” ale materiei ca pe un dar de la Big Bang. Sa ne imaginam acum un avion care decoleaza dintr-un punct de pe ecuator indreptindu-se spre vest (impotriva miscarii de rotatie a Pamintului si atmosferei) si care incepe sa accelereze (sa presupunem prin reducere la absurd ca ar fi capabil sa o faca) pina atinge viteza de croaziera de 1.600 km/h. Orice elev de clasa a IX-a ar trebui sa fie in stare in acest moment sa compuna vectorii vitezei avionului si atmosferei prin raportarea sistemului la avion ca punct de referinta. Rezultatul, sistemul echivalent, poate fi descris ca un avion in nemiscare (viteza 0 km/h) infruntind un vint din fata de doar 3.200 km/h. S-au putut observa in natura ravagiile pe care le face un uragan care bate cu ceva numai peste 200 km/h, si totusi, in conformitate cu ce stim noi despre lume, avionul in cauza reuseste asemenea performante miraculoase. Sa ne imaginam ca un elev de clasa a IX-a ar avea curajul sa strige ca Imparatul e gol (vezi Hainele cele noi ale Imparatului) si ca lumea l-ar crede. Atunci concluzia logica ar fi ca atmosfera Pamintului nu se roteste odata cu Pamintul, caz in care ar fi ca si cum peste suprafata Pamintului ar sufla o usoara briza cu viteza de 1.600 km/h de la est spre vest. Ca urmare fata Pamintului ar arata nespus de frumos: slefuita perfect neted si stralucitoare.

Bineinteles, a fost o gluma, problema de mai sus e puerila, si oamenii de stiinta i-au dat de rost cu mult inainte de a cauta tainele universului la capatul galaxiei. Solutia e si ea uluitor de simpla si poate fi gasita in sertarele masoneriei.
Reply With Quote