View Single Post
Vechi 19.06.2009, 15:37:30
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Ba da, am tinut si tin post, dar in limitele pe care mi le permite sanatatea. Si ma si rog.
Eu mai citisem niste lucruri de aste ma refeream la dezlegare pentru sarci, si nu era vorba in explicatiile alea numai de peste si ulei.
Preotii spun ca postul de ulei se tine numai la manastiri, nu prea se poate gati nimci fara ulei.
Nu stiu de ce ma batjocoresti acum si imi spui de vest. Eu nu sunt si nu ma consider vestica. Sunt doar un om, asa cum m-a facut Dumnezeu. Imi tin postul ortodox ( ce spui tu este la catolici si altii probabil), asa cum pot ca sanatate.
Si fiecare cum vede lucrurile.
Pentru un dependent de ceva (ca e tutun, carne, ciocolata) fara de care nu poate trai, abstinenta de la acel luru o simte tot ca post si sacrificiu. Asta era ideea mea.
Parintii invatau ca postul e necesar pentru ca, precum omul din lipsa postului au cazut, asa acum prin post trebuie noi sa ne ridicam.
Iar mancatul de carne apare odata cu Noe - dupa potop - ca pogoramant.

Si nu vi se pare interesant ca tocmai cei mai duhovniciti dintre oameni au fost si cei care posteau cel mai mult? Daca era numai dupa credinta, ei ar fi trebuit sa nu mai tina deloc, ca erau cei mai apropiati de Dumnezeu. Dar la ei, ce sa vezi, din contra, mancau cel mai putin. Pentru ca acolo unde tu pui jertfa, pune si Dumnezeu har.
Reply With Quote