buna,
eu sunt plecata din tara din ian 2009, in Bruxelles. nu m-am vazut pana atunci niciodata plecata din tara, pt a trai, dar ultimele evenimente si la cum se duc toate la vale acolo m-au facut sa ma gandesc putin la mine.
in afara de calmul iesit din comun al belgienilor m-am obisnuit cu toate. limba, franceza, o vb asa si asa dar aici oamenii nu se judeca dupa de unde vin, ce limba vb sau ce culoare au, am ramas uimita sa constat ca la spital fiind au facut tot posibilul sa se inteleaga cu mine, sa imi faca vizita la ei cat mai placuta si cum spunea cineva pe la inceput, am intalnit zambete, nu fetze crispate care sa-ti ceara socoteala. plus ca, am reintalnit un obicei de mult pierdut la noi....oamenii se cunosc nu se cunosc se saluta pe strada, mie mi se pare fantastic, imi aduce aminte de anii copilariei din satul bunicilor.
cineva spune ca e mai greu pt cei plecati recent sa se obisnuiasca, uite ca la mine a fost usor pt ca, credeti-ma mi-a ajuns cutitul la os in Romania. acolo daca esti om si-ti vezi de treaba ta au altii grija sa nu-ti tihneasca....
nu-mi reneg tara si sunt mandra ca sunt romanca, ma intorc la ai mei, acasa , cu drag dar nu cred ca as mai putea infrunta rautatea de acolo.
|