Citat:
În prealabil postat de adrianopol
Luca 18.11-12 Fariseul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule, îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, răpitori, nedrepți, adulteri, sau ca și acest vameș. Postesc de două ori pe săptămână, dau zeciuială din toate câte câștig.
(a se citi ultimele două versete: “Sectantul, stând, așa se ruga în sine: Dumnezeule îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, curvari, bețivi, hoți, cum sunt ortodocșii. L-am primit pe domnul Isus în inima mea ca mântuitor personal și îi ajut pe cei de o credinta cu mine”)
La fel de bine as putea sa inversez rolurile. Fa o proba si ai sa vezi ca se potriveste mai bine. Oricum imi dau seama ca discutiile astea nu au nici un final... Imi pare rau ca nu poti sa faci din Biblie autoriatea suprema - atat timp cat recunosti ca ea este scrisa prin Duhul Sfant a lui Dumnezeu si ai pus in fata traditia unor oameni care au fost la fel de supusi greselilor ca si noi. (dau ex Stefan cel Mare pe care tu l-ai mai facut si sfant - cred ca si el s-ar cruci sa auda una ca asta).
Totusi, ce ma bucur e faptul ca tot mai multi preoti incep sa descopere ca traditia oamenilor inseamna o mare minciuna, menita sa-i tina pe oameni in bezna si sa nu cerceteze Scripturile. Chiar Biblia spune: "Cercetati Scripturile caci din ele ies izvoarele vietii". Iar voi spuneti: Feresca Dumnezeu sa studiem Scriptura.
Ma bucur enorm ca tot mai multi romani incep sa vada ca a fi crestin nu inseamna sa ma inchin la o pictura facuta de om si stropita de un preot, ca nu conteaza ce ai facut toata viata fiindca la urma cu o coliva si un covrig ai intrat in Imparatia lui Dumnezeu, ca singurul care merita inchinarea si slava nu sunt sfintii (care au fost oameni ca si noi) CI NUMAI SI NUMAI DUMNEZEU.
Si ma rog pentru tine si pentru toti ceilalti de pe forum sa il simtiti si voi intr-o zi cu adevarat pe Dumnezeu in vietile voastre. Nu trebuie sa te supere lucrul acesta ....
|
WOW!

M-ai impresionat pana la lacrimi!
Hai ca deja ati devenit jalnici. Pai daca la asta se rezuma ortodoxia in opinia voastra, nu e de mirare ca ne atacati asa mult.
Dragilor, puneti mana si studiati despre ortodoxie, si dupa aceea veniti sa stam de vorba