View Single Post
Vechi 17.06.2009, 17:46:52
bogdan268 bogdan268 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 12.06.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
Eu nu am intalnit nicaieri o obligatie de a face munca misionara!

Noua ni se cere pocainta si smerenie in primul rand.
Daca mie mi se nazare ca stiu ceva (da, chiar cazul de fata!) si ma apuc sa invat pe altii crezand ca fac bine, deja am cazut in mandrie.

De asemenea, te rog sa observi ca ortodocsii NU au facut cruciade si "misionariat" cu forta.
Nu prea înțeleg, aș vrea un răspuns puțin mai elaborat.
Nu scrie nicăieri că trebuie să faci muncă misionară, adică să răspândești credința, să o faci cunoscută altora ?!
În același timp, cine încearcă să răspândească religia cade în păcatul mândriei, iar credincioșii trebuie să fie smeriți.
Iar oamenii din alte religii, dacă nu ajung să cunoască religia creștină, nu vor ajunge la Dumnezeu. Asta nu înseamnă că adepții creștinismului n/au făcut nimic pentru ca și celelalte miliarde de oameni de pe planetă să ajungă la Dumnezeu ?
Cum ar trebui să cunoască ei religia, să se documenteze singuri, să intre pe internet, să călătorească în cele câteva țări ortodoxe ?

Să rezum nedumerirea:
1) Creștin/ortodocșii nu fac misionariat pentru că se consideră a fi un păcat (mândrie), și n/ar mai fi smeriți.
2) Sunt conștienți că se ajunge cel mai aproape de Dumnezeu doar prin ortodoxism ?
Deci ei nu fac nimic pentru celelalte popoare ?
Reply With Quote