View Single Post
Vechi 15.06.2009, 21:07:27
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Carte in care se contine si articolul pietist scris in stil pur penticostal "Raul de foc"?
Unde avem afirmatii in genul:
"Dumnezeu e Dragoste asa ca Dumnezeu e Foc".
(scris cu litere mari si Dragoste si Foc.)
Pai atunci sa ne apucam sa inchinam la foc , sa scoatem icoanele cu Domnul nostru Iisus Hristos.
Ca focul e Dumnezeu dupa cum afirma Kalomiros.
Sau ce s-o fi intelegand cand zice ca Maica Domnului nu s-a ars purtand focul dumnezeiesc in pantece?
Cumva ca nu s-a mandrit fiind Maica lui Dumnezeu dupa trup sau ca purta de-a dreptul foc in pantece?

Dar Sfantul Ioan Damaschinul afirma clar ca focul este o stihie creata.
Dragostea e un sentiment care se simte in suflet ; care suflet e o mare taina.
Ce coincidenta (daca exista asa ceva), chiar ieri am citit acel articol impreuna cu sotul meu. Nu ni se-a parut de loc penticostal si afirmatia ca dagostea lui Dumnezeu e ca un foc se refera la scrierile sfantului Isaac sirul, de algtfel se bazeaza numai pe sf. parinti in afirmatiile sale si noua ni s-a parut foarte ortodox si ne-a rezumat ce stiam de la alti autori. Amandoi am studiat teologie la institute diferite.
El nu afirma ca Dumnezeu e foc, ci COMPARA dragostea lui Dumnezeu cu un foc, cu o lumina, este o IMAGINE. Care vine de la Sf. ârinti, si daca ne gandim bine chiar din Biblie. (Ev. Sf. Ioan de ex.)