Citat:
În prealabil postat de bogdan268
@Fani71
Să văd dacă am înțeles bine:
Iisus s/a răstingnit (murit) pentru posibilitatea de mântuire a noastră.
Iisus a luat asupra Sa tot blestemul și păcatul care căzuse pe seama omului (nu a individului), oameni care au trăit atât până, cât și după El.
Până la moartea lui Iisus, omul nu putea ajunge la Dumnezeu, decât prin jertă divină, ceea ce și făcut El, permițând ascederea directă și nemijlocită a oamenilor spre Dumnezeu după anul 33. Dar până atunci ?!
|
Inainte de Iisus exista o singura directie: sheol (asta am inteles eu din cat am citit.. eu sper ca ma corecteaza cineva cand gresesc)
Citat:
Toți care cred în Iisus care a înviat, ajung să poată călca moartea în picioare, și să “învie” la sfârșitul veacurilor pentru judecată. Dar toți oamenii trebuie să “învie” pentru judecată, pentru că nu pot fi “direcționați” spre cele două căi fără a trece prin “bilanț”.
Iisus desăvârșește răscumpărarea omului de păcatele înaintașilor (până în anul 0), care stricaseră puritatea inițială a chipului omului, păcate care generic au inclus și pe cel originar, iar după moartea Lui trebuie făcut Botez pentru a spăla individual acest păcat moștenit.
|
Te corectez un pic: TOTI vor invia pentru judecata.
Iar moartea fizica nu este o perioada in care "dormi" sau stai suspendat in neant. Daca ai citit despre experiente de moarte clinica, probabil stii ca moartea este doar fizica (eu recomand "Sufletul dupa moarte" a Ierom. Seraphim Rose.. precis se gaseste pe scribd.com)
Pana la judecata exista o mare posibilitate sa nu asteptam intr-un loc cu verdeata

.