Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha
Cristian, ai idei preconcepute. Te-ai gandit ca cei care au aceste probleme nu stiu ca si fratii lor din lume sufera in acelasi fel?
Dumnezeu stie ca omul, fiind materie, e supus greselii. Problema nu e ca oameni gresesc, ci ca nu se indreapta. Iar cei, care matura sub covor aceste probleme, se fac si ei vinovati.
"A cauta nod in papura" inseamna a inventa ceva ce nu e. Aceste probleme exista. Ca nu te afecteaza pe tine, pentru ca daca nu-ti place un preot, te duci la altul, asta nu inseamna ca peste tot e la fel. Noi in strainatate nu avem de ales, ci acceptam ce ni se da; si daca si atunci sunt probleme, ce facem?!? NU este deci dorinta de a critica cu tot dinadinsul, ci dorinta de remediere a problemelor.
Si pe aici sunt probleme: unul dintre preotii nou veniti s-a baricadat in casa, nu comunica cu enoriasii, nu doreste comitet parohial. Ce e de facut in asemenea situatie? Tu daca ai fi intalnit asemenea situatie, cum ai fi rezolvat-o? Vezi, despre asemena probleme doream sa discutam. Si multe altele...
Dar daca nu avem voie sa discutam aceste lucruri, declarandu-le tabu pentru ca e implicat un preot, atunci nu stiu ce mai cautam pe un forum de discutii?!?
Cristian, poate faci un drum pe la parohiile din strainatate, inainte de a vorbi de "pretexte pentru curatenie".
|
Mulțumesc pentru invitație, dar nu am părăsit țara niciodată și asta nu că nu am vrut , dar așa a fost să fie. Te cred și sunt sigur că sunt probleme, precum și aici în țară sunt și nu neg existența lor, dar văd că numai tu le descoperi mai tot timpul. Asta mă intrigă într un fel, pentru că pe acest forum sunt mulți membrii aflați în străinătate și cam din toți , tu ești cea mai critică și nemulțumită. Ce să înțeleg până la urmă ? Că ceilalți au "orbul găinii"? Repet, cred și sunt convins de existența unor nereguli, căci oameni suntem toți până la urmă, dar te rog să-mi explici de ce te axezi pe cele negative ? Sunt ele covârșitoare , atât de răspândite, atât de stresante ? Emanuel avea și el o astfel de viziune, unde cam toți erau eretici, masoni, purtători de rău , etc. Chiar așa să fie ?