View Single Post
Vechi 14.06.2009, 18:56:29
bmd
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Calugarii nu mananca carne niciodata, nici de Paste. Ei au reguli mai stricte. De asta...
Te inseli sint calugari care maninca carne lasind la o parte ca toti maninca peste pe care eu tot carne il consider desi in crestinism este vazut ca leguma superioara.
Citat:
Pe vremuri oamenii erau mai informati pentru ca stiau de lucrurile astea din pruncie, toata lumea mergea la biserica, nu era nevoie sa caute informatii in internet si sa-si bata capul
Daca ar fi asa nu se ajungea la generatii intregi care n-au auzit de "dezlegarile" astea niciodata pina acum. Eu nu contest ca s-ar putea sa existe un tipic al Sf. Sava, care sa spuna asa ceva, nu ma leg nici de faptul ca poate el se adresa calugarilor si ca este mult mai nou decit postul; problema mea este daca dupa atitia ani de "fara dezlegare" de ce a devenit brusc important ACUM sa nu mai fim in gresala????? Ma mai intreb daca chiar este de folos.... si imi vine greu sa cred ca da (dar poate sint eu mai pacatos decit voi)

Citat:
(ce anume s-a uniformizat? Poate doar forma scrisa a calendarului, nu regula care se tinea si se tine, din ce zice eu asa inteleg)
Regula s-o fi tinut prin Moldova dar in Ardeal nu a existat aceasta regula! Iar de tinut cunosc persoane destule care nu o tin nici acum si nu o vor tine niciodata. Probabil astia din Ardeal care nu-s asa credinciosi ca in Moldova nu pot sa se impace cu jumatatile de masura. Ori tinem post ori nu-l tinem! Iar calendarul nu o sa se uniformizeze nicidata nici cel in limba romana si cu atit mai putin cel ortodox.
Reply With Quote