View Single Post
Vechi 14.06.2009, 17:05:17
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bmd Vezi mesajul
Wauuuuuuuuu! Ce bine erau domnule de informati fara net, fara, ziare, fara radio, fara televizor si multi fara sa stie sa citeasca in comparatie cu astazi cind nu mai exista posibilitatea informarii!!!
1.Deci informarea venea prin preoti.
2. Daca azi nu mai vine inseamna ca preotii n-au habar.
3.Daca n-au habar atunci sa nu mai schimbe nimic!

Fani tocmai calugarii sa nu se bucure de INVIERE?
Calugarii nu mananca carne niciodata, nici de Paste. Ei au reguli mai stricte. De asta..

Atunci, daca nu e cum a zice autorul, crezi ca a mintit cand a spus ca regula provine din tipicul sfantului Sava? Eu nu am acest tipic acasa, cred (o sa verific daca cel pe care il am este asta sau altul, cand se scoala copilul ;-))

Pe vremuri oamenii erau mai informati pentru ca stiau de lucrurile astea din pruncie, toata lumea mergea la biserica, nu era nevoie sa caute informatii in internet si sa-si bata capul. Stii si tu cat de derutant poate fi internetul pt ca oricine isi spune cu parerea si vorba scrisa si-a pierdul greutatea.

Din ce zice autorul articolului, nu s-a schimbat nimic, ci doar s-a precizat, in plus zice ceva de uniformizare, ceea ce nu inteleg prea bine (ce anume s-a uniformizat? Poate doar forma scrisa a calendarului, nu regula care se tinea si se tine, din ce zice eu asa inteleg)

Repet, eu asa am invatat aceasta regula (cu peste) de la nasii mei care sunt in varsta si stiu bine regulile de mici, deci nu este ceva nou.