View Single Post
Vechi 18.01.2007, 21:55:00
Annamarria Annamarria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Draga sora,stiu ca este taina casatoria si calugaria nu.E adevarat ce spui cu smerenia si dragostea,eu nu contest asta,si nu am zis ca ar fi mai prejos una de alta.Amandoua sunt cai de mantuire.Amandoua sunt cai de mantuire,dar mai rar se ajunge prin casatorie la un grad inalt de desavarsire precum se intampla in calugarie.Nu spun ca toti calugarii ajung sfinti,pentru ca nu e asa.Dar cred ca intelegi ce vreau sa spun.Prin calugarie sau pustnicie te dedici total lui Hristos,nu mai ai grija familiei si problemele aferente ei.Stii bine ca si Arsenie Boca spunea despre casatorie ca e sacul cu pacate.Ce vreau eu sa spun este nu ca daca esti calugar ai scapat de ispite,din contra ele sunt mai multe,dar tu te concentrezi numai asupra lor,asupra biruirii trupului si inaltarii firii,a mantuirii,chiar a sfinteniei.Cu cat vei avea mai multe ispite pe care le vei birui,cu atat vei inainta mai mult pe calea sfinteniei,cu atat te vei asemana mai mult cu Hristos.
Bine, scuze. Cred ca ai dreptate. Dar in mod ideal, si un om casatorit ar trebui sa puna mantuirea si lupta cu pacatele pe primul loc,si sa-L aiba pe Dumnezeu mereu in inima sai-n gand, intocmai ca un calugar. Probabil ca in realitate nu se intampla asa si un om din lume este coplesit de griji, dar eu voiam exact acele exemple rare..pe care zici ca e greu sa le gasesc. :)
Si nu stiu bine ca parintele Arsenie Boca a zis asta :) e prima oara cand aud, imi supraetimezi cunostintele :p
Reply With Quote