View Single Post
Vechi 13.06.2009, 01:30:34
orthodoxia.i.thanatos orthodoxia.i.thanatos is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB
Suntem sceptici fata de calitatea si nr. martorilor oculari care ies din aceste relatari.

Avand in vedere ca lucrurile s-au intamplat acum aproape 100 ani si ca aceasta "minune" este folosita ca argument de catre grupari schismatice, putem avea aceste retineri, nu?
O spun a treia oara: exista ca marturie ziarele vremii si investigatia facuta de autoritati cu declaratiile politistilor trimisi sa ciomageasca ortodocsi (stilisti, calendaristi, traditionalisti – pe limba ecumenista) si sa le aresteze preotul la instigarea arhiepiscopului ecumenist al Atenei.

Ca tu n-ai apucat vremurile alea sau ca n-ai auzit pina mai ieri de minune, nu inseamna ca nu s-a intimplata sau ca cineva a scos-o de la naftalina doar alaltaieri. De asemenea, cum apreciezi calitatea martorilor ca fiind acceptabila: de la 75% in sus cu licenta in teologie? Sau macar 5% atei, 10% agnostici si 30% ecumenisti ca sa fi avut oarece relevanta demna de luat in seama? Oricum, Crucea a fost vazuta si din oras, deci e de presupus ca sint indeplinite conditiile tale, oricare ar fi ele.

Eu nu vad nimic incorect in folosirea minunii ca argument de catre “grupari schismatice” (schisma de la ce? de la erezie?), si accept si straduintele destul de penibile ale gruparii eretice de a nega, minimaliza sau denatura minunea.

Citat:
În prealabil postat de AlinB
Nu inteleg de ce BOSV nu-si vede de cipusoarele ei si tot incearca sa convinga credinciosii BOR ca ei is aia drepti si destepti iar cei din care s-au desprins sunt in deriva..
Am mai spus-o si nu odata: nu am nici un fel de legatura cu BOSV. Cit priveste celalalt aspect, din pacate multi sint in deriva, de multa vreme sau dintotdeauna, pentru ca sint atrasi si orbiti de farul ecumenismului in asa fel incit sa nu mai vada balizele ortodoxiei: canoanele si invataturile Sfintilor Parinti.
Reply With Quote