Citat:
Īn prealabil postat de Fani71
Nu va legatura cu IPS Corneanu, nu s-a impartasit nimeni cu credinciosi de alte religii acolo. Au fost de fata numai. IPS Corneanu de altfel s-a impartasit la grecocatolici, nu la aboridgenii necrestini din Australia.
Cum vad eu impartasania lui: ca pe un lucru gresit pe care l-a facut din bune intentii prost aplicate. OK, este gresit, a fost mustrat, a zis ca ii pare rau, si gata. Nu la- incurajat nimeni sa o ia de la inceput, din ierarhie, si nici pe altii sa faca la fel.
Mi se pare exagerat ca se face atata caz de asta.
Poate iar o sa va sochez, dar prefer o asemenea greseala a unui ierarh decat o greseala in sens invers - bataia pe biserici a ortodocsilor cu grecocatolicii dupa liturghie sau chiar in timpul slujbei, cum se intampla in primii ani dupa revolutie (nu stiu daca se mai intampla si acum). Cred ca pentru Dumnezeu, asta este un pacat mai mare decat greseala lui IPS Corneanu. In sensul asta da, intr-un fel, zic ca o greseala facuta in sensul pacii (daca este sincera si nu o manevra dau o ipocrizie, ca 'lupta pentru pace' din communism, invectivele la adresa occidnetului sa se dezarmeze, in timp ce ei se inarmau cat cuprinde) este mai putin grava decat o greseala facuta in sensul invrajbirii si al urii. Parerea mea.
NB, nu am zis ca nu ar fi greseala si ca trebuie sa renuntam la tot pentru pace... sa nu mi se rastalmaceasca va rog vorbele.
Cum adica fara sa ne facem ganduri? Dar ce am facut eu in mesajul dinainte?
Fii mai concreta, ce anume argumente le-ai intalnit deja la cei pe care ii numesti ecumenisti si cu care nu esti de acord? Poti sa ne dai sursa?
Sigur, proabil am folosit aceleasi argumente ca alti ortodocsi implicati in ecumenie, pt ca sunt de acord cu ei si probabil avem multe puncte de vedere comune, dar argumentele le-am scos din capatana mea. :-) Nu vad unde este problema!
|
Corneanu nu a regretat, desi a fost iertat; tine minte acest lucru.
In rest, la ce bun, draga Fani, sa mai vin cu argumente, cand tu ai vazut cu ochii tai si nu ai crezut. Iar ochii sunt mai credinciosi decat urechile, se spune.
Mergi pe calea ta; oricum te urmeaza doar cei, care cred ca si tine.