Citat:
În prealabil postat de bmd
Merita si trebuie sa ne batem capul!
Astea nu mai sint vremuri in care sa te complaci in postura de oaie proasta. Pastorii de astazi se contrazic atit de fundamental incit nu mai sti dupa cine sa mergi.
Am ajuns sa aud tot de la un pastor ca daca nu-i scris (in cartile de facultate) ceva ca nu-i voie atunci este voie! Si vii cu "clasici" (Pr. Cleopa si altii) care spun ca un anumit lucru nu-i bun si ti se ride in nas: "NU SCRIE LA CARTE" Poate nu scrie la cartea de astazi. Sint tot mai putine interdictii in cartile actuale, este tot mai multa libertate. Am ajuns se pare la concluzia ca asa merge de bine viata duhovniceasca a lumii ca nu mai este necesara vreo regula, vreo interdictie; toate sint depasite si avem nevoie de NOU!
|
Ai mare dreptate frate!
E vremea nebuniei noastre - dar n-a fost oare totdeauna asa? Cred ca toti cei ce au fugit spre viata cea vesnica s-au simitit instrainati de lumea in care traiau.
M-am convins ca cea mai mare parte a teologiei noastre actuale e vorbarie goala, nevenind din inima rugatoare, ca la adevaratii teologi cum e Pr. Staniloae.
Si astfel teologia lor mai mult dauneaza decat face bine, ca da oamenilor senzatia ca stiu a vorbi despre Dumnezeu, uitand cuvintele Sf. Maxim, care zicea ca teologhisirea fara curatia inimii este teologia diavolilor.