View Single Post
Vechi 12.06.2009, 16:45:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Fani, despre "necuratie" eu am spus ce am avut de spus la topicul respectiv. Asa cum frumos spunea un frate (Wndorin cred) chiar daca nu pot intelege ma supun BOR pentru ca sunt ortodox. Nici eu nu inteleg prea bine de ce nu e voie in biserica, si nici nu doresc sa cercetez..mi-e suficient ca am drept "radacina" cuvantul duhovnicului. Fac ascultare! Daca imi spune intra..intru. Daca imi spune iesi..ies. Daca unii ma vor considera inapoiata pentru asta, atunci e dreptul vostru sa ma socotiti cum doriti. Nu ma voi contrazice din atata lucru. Stiu ca tu Fani, ai studii teologice. De aceea iti respect punctul de vedere. Mai mult firea ta este de a cerceta. Foarte bine! Stapana sa iti ajute sa iti pui inteligenta (pe care o ai deja) in slujba Intelepciunii. Astfel sa poti lumina si pe altii de langa tine..mai ales ca esti profesor de religie. Eu nu ma voi masura niciodata cu tine, tu ai teologia la baza eu am un biet liceu. Mie imi este suficient sa traiesc simplu, tu cauti mai mult. Nu e nimic rau in asta. In inchiere eu stiu un lucru, NIMIC nu poate murdari biserica, cu atat mai putin acel sange..dar daca sunt de acord (desi nu inteleg in totalitate) cu ceea ce imi spune duhovnicul..o fac din RESPECT si ASCULTARE. Niciun teolog, nu ma va face sa calc cuvantul duhovnicului..oricat de multe explicatii teologice imi va aduce.
Bun, asta e nivelul tau de intelegere, asta e atitudinea ta, nimeni nu cred ca te condamna pentru asta.

Dar daca vine cineva la duhovnic si ridica problema asa cum o face Fani, cu citate din Sf. Parinti, e gresit?

Si daca duhovnicul isi schimba punctul de vedere, devenind mai permisiv cand este cazul, pentru a se alinia cu Sf. Parinti, este gresit?
Reply With Quote