View Single Post
Vechi 12.06.2009, 01:33:17
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sherlock_holmes Vezi mesajul
draga Fani,

Aceste canoane sint f simple,ele se pot citi linistit in litera...ce scrie,aceasta si inseamna!....adica... nu inseamna nu,femeie inseamna femeie,a saptea zi inseamna chiar a saptea zi,40 de zile inseamna 40 de zile, a cite 24 de ore ziua,si nu ere de milioane de ani...etc.

Scrisoarea Sfintului Atanasie este insa o scrisoare,si nu canon...si trebuie interpretata mai in duh,....chiar tu ai sesizat ca daca este sa vb de scurgeri,acestea se refera la cele ale barbatilor....iar scrisoarea nu se refera la administrarea Sfintei Impartasanii,parca mai mult zice de post acolo,.............eu nu vad nici o contradictie intre Sfinti ( sfint vine de la Duhul Sfint Dumnezeu care traieste in sfinti,care fiind Acelasi,nu are cum sa se contrazica cu El insusi,Doamne iarta-ma!)...aaa,ca mai sint momente cind prin sfinti nu a vorbit Dumnezeu din ei,ci omul, se poate...
Abia acum am vazut acest mesaj al tau.

Evident, stiu ca exista aceste canoane dar exista totusi textele unor sfinti care le contrazic, unele explicit (sfantul Grigorie cel mare) altii implicit (sf. ioan Gura de Aur cand vorbeste de necuratie, sf. Atanasie). Este totusi un exemplu de contraditi, oricum ai lua-o.

Canoanele NU sunt dogme. Raman la aceasta ideee. Se poate ca unele canoane sa nu fie chiar insuflate direct de la Sf. Duh, sa fie o aproximare pt epoca in care au fost scrise, sa se potriveasca numai in anumite circumstante, sau chiar sa fie o influenta iudaica. Aici, dupa parerea mea, de ultimul caz e vorba.