Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc
Se asociază ideea de a trăi în străinătate cu ”a avea bani”. Oh, numai Bunul Dumnezeu știe că mulți din cei care au plecat au vrut să trăiască departe de corupție, într-o societate în care să fii respectat și tratat ca o ființă umană, unde munca și meritele profesionale să-ți fie recunoscute.
În țară mi s-a cerut o sumă uriașă ca să mă accepte un profesor la doctorat. În Franța am primit acceptul într-o săptămână, fără să mă cunoască și fără să-mi vadă nimeni ochii. Am trimis prin poștă toate documentele necesare, lucrările publicate (în franceză), proiectul pentru viitoarea teză cu argumentația necesară. Atât...
|
Da.. sotul a patit ceva similar. De aceea am plecat. (Se pare ca in Romania degaba a demonstrat ca are rezultate profesionale exceptionale.. banii erau mai importanti). Asta este cu adevarat o mare problema: coruptia.
Dar nici asa nu este multumit. Desi pregatirea lui profesionala este apreciata (da, scoala romaneasca), banuiesc ca nici el nu poate pune "imigrarea" pe lista realizarilor. Inca mai speram ca ne vom intoarce..
Si Ory vorbea despre ceea ce-ti aduc banii (aici e un pic problematic, ca noi nu am trait in lipsuri in Romania).. aici am mai mult decat mi-am dorit (ma refer la partea materiala). Asa ca a fost un adevarat soc sa constat ca nu traiesc mult mai bine. Ma gandesc cata grija a avut Dumnezeu de mine sa plece urechea la dorintele mele ascunse si sa mi le indeplineasca doar ca sa ma invete ca acele lucruri nu conteaza!
Imi amintesc cand eram studenta si munceam (in Romania), strangeam ban peste ban sa cumpar ceva.. ce multumita eram cand obtineam acel lucru. Cand iti permiti multe (in limite normale si rezonabile, desigur) ajungi in situatia paradoxala ca nu mai vrei nimic si nu te mai multumeste nimic.